Bucuresti

6 produse și accesorii pentru curățenie care nu trebuie să-ți lipsească din locuință

6 produse și accesorii pentru curățenie care nu trebuie să-ți lipsească din locuință

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
178

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci când faci curățenie generală, este clar că trebuie să ai la dispoziție o gamă completă de echipamente profesionale de curățenie, adaptate pentru fiecare încăpere în parte. Totuși, nici în perioadele mai „liniștite” nu ar trebui să stai cu stocul de produse de curățenie pe zero, pentru că nu știi niciodată când ai putea avea nevoie de ele. Există câteva produse esențiale pe care trebuie să le ai permanent la dispoziție, iar în cele ce urmează îți vom spune care sunt acestea.

Soluții dezinfectante


Bacteriile și germenii au prostul obicei de a se dezvolta în băile și bucătăriile locuințelor, și fac acest lucru într-un ritm foarte rapid. Găsesc aici condițiile propice pentru a se înmulți, iar din acest motiv spațiile respective trebuie dezinfectate periodic. Nu este de ajuns să speli pe jos cu mopul, pentru că apa și detergenții simpli înlătură doar murdăria, dar nu distrug și germenii. Această proprietate o au doar soluțiile dezinfectante, care trebuie aplicate periodic în baie și bucătărie.

Detergenți

Dacă tot am pomenit mai sus de detergenți, trebuie să îi includem și pe ei în lista produselor de curățenie care nu au voie să lipsească dintr-o locuință. Rolul lor este acela de a dizolva și elimina petele de murdărie de pe suprafețe, de aceea trebuie folosiți ori de câte ori apar astfel de pete. Pentru că există mai multe tipuri de suprafețe, ai nevoie și de mai multe tipuri de detergenți. Mai exact, este vorba de detergenți pentru covoare, pentru geamuri, pentru obiectele sanitare, pentru parchet și pentru suprafețele placate cu gresie și faianță.

Produse de igienă

Din stocul de produse de curățenie nu trebuie să lipsească nici cele destinate igienei, cum ar fi rezervele de spun lichid sau o gamă variată de odorizante profesionale pentru toaletă. Acestea sunt produse consumabile, așa că trebuie să ai permanent o rezervă la dispoziție pentru a le înlocui când se epuizează.

Bureți și lavete de mai multe tipuri

Pentru a curăța suprafețele nu ai nevoie doar de detergenții de care vorbeam mai sus, ci și de mai multe tipuri de lavete și bureți. Cu ajutorul acestora, poți freca bine suprafețele până când dispare orice urmă de murdărie. Am precizat că ai nevoie de mai multe tipuri de astfel de produse, pentru că și acestea se folosesc în funcție de tipul suprafețelor care trebuie curățate. Bureții se folosesc în special pentru a spăla vasele, instalațiile sanitare, gresia și faianța, în timp ce lavetele sunt recomandate pentru mobilă, electrocasnice, geamuri și alte suprafețe netede.

Găleată și mop

Curățarea pardoselilor este mult ușurară de aceste doua accesorii, cu ajutorul cărora poți să speli pe jos fără să te mai apleci și să te plângi apoi de dureri de mijloc. Nu trebuie decât să pui în găleată apă și soluție specială pentru curățarea podelelor, după care să umezești mopul, să îl storci bine și să îl „plimbi” apoi pe suprafața care trebuie spălată. Capetele de mop fac și ele parte din categoria consumabilelor, așa că ține cont că trebuie înlocuite din când în când, atunci când se uzează.

Mătură și făraș


Nu puteam încheia această listă fără a menționa cele două accesorii care au devenit simbolul curățeniei. De preferat este să folosești o mătură cu coadă lungă, care la fel ca și în cazul mopului, face activitatea de curățenie mai ușoară. Pentru și mai mult confort, poți folosi și un făraș cu coadă lungă, iar astfel nu mai e nevoie să te apleci pentru a strânge gunoiul măturat.

Dacă ți-ai făcut inventarul și ai constatat că îți lipsește unul din produsele enumerate mai sus, nu întârzia să-ți completezi stocul!

Sursa foto: unsplash.com/photos/xp-ND7NjWaA