Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

7 afecțiuni care se pot ameliora prin fizioterapie

7 afecțiuni care se pot ameliora prin fizioterapie

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
432

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fizioterapia are ca scop recuperarea și creșterea funcționalității organelor sau sistemelor, pentru a îmbunătăți calitatea vieții unui pacient și pentru a-i reda independența. Aceasta este o metodă de recuperare medicală care folosește diferiți agenți fizici, în scop terapeutic sau preventiv – căldura (termoterapia), masajul (masoterapia), lumina (fototerapia), apa (hidroterapia), laserul (laserterapia), curentul electric (electroterapia) și altele. Fizioterapia se adresează mai ales sindroamelor dureroase și afecțiunilor locomotorii, însă poate fi utilizată pentru tratarea sau ameliorarea aproape oricărei afecțiuni. De asemenea, aceasta este utilă pre- și post-operator, pentru a scurta perioada de recuperare.

Iată 7 afecțiuni care pot fi ameliorate cu ajutorul procedurilor de fizioterapie

1. Osteoartroza
Osteoartroza reprezintă cea mai comună formă de artrozăși este caracterizată de deteriorarea cartilajelor articulațiilor, urmată de cea a capetelor oasoase. Aceasta afectează mai des articulația șoldului și genunchiului. Durerile pot fi ameliorate prin terapie manuală, care poate include masajul, manipularea (mișcări rapide efectuate de către terapeut cu mâinile) sau mobilizarea (mișcări mai lente, de stretching, efectuate cu mâinile), dar și prin aplicarea diferiților agenți fizici - căldură, laser, electroterapie.

2. Spondiloza
Spondiloza este o formă de artrozăla nivelul coloanei vertebrale și afectează frecvent segmentul cervical al acesteia. Practic, aceasta este caracterizată de deteriorarea discurilor intervertebrale, ceea ce duce la degradarea vertebrelor și rigiditatea coloanei. Afecțiunea limitează mișcările coloanei și produce dureri la acest nivel. Se poate utiliza terapia manuală, dar și alte proceduri de fizioterapie, cum ar fi TENS (stimulare electrică transcutanată nervoasă), pentru reducerea durerilor și îmbunătățirea mobilității coloanei.

3. Sciatica
Această afecțiune apare în urma compresiei radiculare (nervul sciatic). Deoarece acesta se întinde din zona lombară (partea inferioară a spatelui), până la nivelul picioarelor, simptomele pot afecta fesierii, coapsele, picioarele și degetele de la picioare. Simptomele includ atât durere, cât și furnicături, slăbiciune și amorțeli ale membrelor inferioare. Sciatica poate fi tratată prin proceduri de mobilizare a țesuturilor și prin proceduri menite să amelioreze durerea și să urmărească relaxarea musculară.

4. Artrita reumatoidă
Artrita reumatoidă este o afecțiune autoimună, inflamatorie, a articulațiilor. Aceasta provoacă dureri, rigiditate articulară, slăbiciune și inflamații ale articulațiilor. Utilizarea căldurii (termoterapia) și energiei reci (crioterapia) sunt metode de tratament fizioterapeutic. Căldura poate fi utilizată prin aplicarea de comprese calde, parafină, în combinație cu hidroterapia, radiații infraroșii sau prin aplicarea laserterapiei. Crioterapia poate include aplicarea compreselor cu gheață, utilizarea spray-urilor cu nitrogen sau băile cu apă rece. Electrostimularea TENS și balneoterapia sunt, de asemenea, utilizate în cazul artritei reumatoide.

5. Scleroza multiplă
Scleroza multiplă este o afecțiune demielinizantă care afectează sistemul nervos, provocând dificultăți de menținere a echilibrului, de coordonare a mișcărilor, dureri și slăbiciune musculară. Kinetoterapia este metoda de recuperare medicală cea mai recomandată în acest caz, însă se pot utiliza și hipoterapia (terapia prin călărit), hidroterapia și stimularea electrică funcțională (FES), care se realizează la nivelul mușchiului. Toate acestea îmbunătățesc echilibrul, coordonarea și forța musculară în cazul acestor pacienți.

6. Arsuri
Pe lângă tratamentul recomandat de medic, fizioterapia este esențială pentru recuperare pacienților cu arsuri și sechelele produse de acestea (afectarea funcționalității membrelor, edeme, deformări ale articulațiilor, afectarea anatomiei mâinii etc.). Masoterapia ajută la regenerarea mușchilor și tendoanelor. Utilizarea dispozitivelor de mișcare pasivă continuă și stimularea electrică sunt, de asemenea, proceduri folosite pentru recuperarea pacienților cu arsuri.

7. Cancer
Deși fizioterapia nu tratează cancerul, aceasta are un rol important în îmbunătățirea calității vieții și independenței pacienților oncologici. Nu numai afecțiunea, ci și efectele adverse ale tratamentului chirurgical, de radioterapie sau chimioterapie (edeme, slăbiciune, dureri) reduc capacitățile fizice ale pacientului. Pe lângă terapia prin exercițiu fizic (kinetoterapie), multe alte proceduri fizioterapeutice pot fi utilizate în acest caz, cum ar fi masajul terapeutic, masajul de drenaj limfatic, manipulările, crioterapia și termoterapia și altele.

În concluzie, fizioterapia se utilizează în tratamentul aproape oricărei afecțiuni, astfel încât orice pacient se bucură de beneficii în urma procedurilor de fizioterapie. Dacă prezinți o afecțiune care îți afectează calitatea vieții, apelează cu încredere la o clinică de fizioterapie.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/terapie-corp-trup-spa-5266479/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro