Bucuresti

7 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre şifoniere şi dulapuri

7 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre şifoniere şi dulapuri

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
199

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru a depozita lucrurile fără a ocupa foarte mult spaţiu şi, totodată, pentru a decora camera într-un mod armonios, ai nevoie de şifoniere şi dulapuri potrivite. Acestea, dacă sunt pe dimensiunea potrivită, vor crea instantaneu mai mult spaţiu şi vor completa stilul tău de viaţă. Prin urmare, dacă eşti în căutarea unor soluţii avantajoase de depozitare a lucrurilor, a hainelor şi încălţămintei, ai nevoie de aceste piese de mobilier. O modalitate simplă de a spori spaţiu de stocare fără a aglomera cameră este să cauţi modelele pe dimensiunile potrivite, astfel încât să pară încorporate în nişe sau în perete.

Vei câştiga mai mult spaţiu

Dulapurile care se încadrează perfect în dimensiunile camerei, pe înălţime şi lăţime şi par încorporate în perete, te ajută să maximizezi utilizarea spaţiului disponibil. Dacă vei alege dulapuri sau şifoniere mai mici şi rămân goluri deasupra sau în lateral, va fi dificil să le ştergi de praf şi, totodată, pierzi din spaţiu de depozitare. Chiar şi într-o cameră cu dimensiuni mici, un dulap încastrat în perete şi poziţionat chiar şi în cel mai îngust colţ, este o idee minunată pentru a depozita diverse lucruri, fără a pierde din spaţiu. Totodată, poţi alege un model cu oglinzi pe uşi care vor lumina camera şi o vor face să pară mai mare.

Este o achiziţie pe care o poţi lua cu tine dacă te muţi

Dacă o garderobă construită la comandă pe un perete sau într-o nişă nu o poţi lua cu tine când te muţi, un şifonier sau un dulap se poat muta uşor. Astfel, investiţia ta este de durată şi utilizabilă pentru mulţi ani, chiar şi dacă te muţi în casă nouă.

Le găseşti în modele şi dimensiuni variate

În prezent poţi găsi o gamă diversificată de modele şi dimensiuni de dulapuri şi şifoniere şi ai şanse mari să poţi alege exact ceea ce se încadrează mai bine în spaţiul disponibil din dormitor sau de pe hol. Realizarea unui corp de depozitare la comandă poate fi mai costisitoare decât achiziţionarea unuia deja construit. În plus, cu puţină imaginaţie şi inspiraţie, dacă este necesar, îi poţi adăuga rafturi noi, în funcţie de necesităţi.

Uşile fac diferenţa!

Când alegi un dulap sau un şifonier, pe lângă dimensiuni şi preferinţe, trebuie să iei în considerare şi uşile. Dacă nu ai prea mult spaţiu în cameră, optează pentru varianta cu două sau trei uşi glisante. Totodată, pentru dormitoarele mici, alege uşi cu oglinda care să lumineze şi să creeze senzaţia de spaţiu.

Măsoară cu atenţie dimensiunile locului în care vrei să aşezi dulapul sau şifonierul


Înainte de a porni la cumpărături, va trebui să iei câteva măsurători. Determină înălţimea camerei în ambele capete şi la mijloc pentru a ştii dacă tavanul şi podeaua sunt sau nu drepte. Desigur, vei avea nevoie de lăţime şi lungime şi, dacă este vorba despre o nişă, de adâncimea acesteia. Dulapul sau şifonierul se vor aşeza pe podeaua tare şi nu pe covor sau pe mocheta!

Verifică dacă trebuie să muţi prize

Dacă în locul unde vrei să poziţionezi dulapul său şifonierul sunt prize, s-ar putea să fie necesară mutarea lor. Dacă nu se pot muta, pentru a nu le bloca, poţi lua în considerare instalarea unui prelungitor.

Pregăteşte camera înainte de a cumpăra dulapul sau şifonierul

Dacă eşti în lucrări de renovare, alege să achiziţionezi noul dulap sau şifonier după ce ai terminat cu lucrările din cameră. Acestea pot include montarea parchetului sau a altor decoraţii care pot afecta dimensiunile spaţiului în care intenţionezi să montezi dulapul.

Sursa foto: unsplash.com