Bucuresti

7 trucuri pentru a alege jucăriile perfecte pentru copiii tăi

7 trucuri pentru a alege jucăriile perfecte pentru copiii tăi

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
247

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Jucăriile sunt obiecte de referință în copilărie. Acestea au un rol important în dezvoltarea armonioasă a copiilor, ajutându-i să asimileze cunoștințe noi prin joc. A cumpăra o jucărie nu este tocmai o misiune ușoară și asta pentru că piața este plină de oferte. Iată 7 trucuri care te ajută să alegi jucăriile perfecte pentru copiii tăi.

1. Alege jucării versatile, potrivite pentru mai multe vârste

Copiii cresc foarte repede și interesul lor pentru jucării scade pe măsură ce însușesc noi abilități. Atunci când achiziționezi o jucărie, gândește-te cum ar putea fi adaptată pentru a-i stârni constant interesul. Fiecare etapă de dezvoltare este marcată de jucării specifice, însă în baza unei bune cercetări găsești variante de obiecte de joc potrivite pentru vârste diferite. Cu o astfel de jucărie multifuncțională se pot juca și bebelușii, dar și copiii de peste 3 ani.

Bune exemple în acest sens sunt: căsuțele pentru copii, bancul de lucru sau chiar bucătăria de jucărie. Toate acestea îi oferă celui mic posibilități infinite de joacă. Indiferent de vârsta copilului, părinții sunt cei mai importanți și interesanți parteneri de joacă. Mereu o plăcere pentru cei mici, joaca cu familia le va dezvolta și inteligența emoțională.

2. Pune accentul pe siguranța copiilor

Pentru fiecare părinte, siguranța copilului este prioritară. Prin toate achizițiile pe care aceștia le fac, se asigură că iau toate măsurile de prevenire împotriva unor potențiale accidente. În ceea ce privește jucăriile, la vârste fragede, vor evita produsele cu laturi tăioase cât și pe cele care conțin piese ușor detașabile. La acest tip de jucării, există riscul de sufocare prin înghițire.

Există jucării pentru fiecare stadiu de dezvoltare a copilului. Astfel, copiii mici (0-3 ani) au jucării realizate, de obicei, din cauciuc sau alt material moale și elastic, cu sunete, viu colorate construite din bucăți mari care nu pot fi ingerate. Pe măsură ce copilul crește, jucăriile se diversifică, devenind complexe și educative. Dacă jucăria este de mari dimensiuni va trebui să acorzi o atenție sporită montajului. Piesele trebuie să fie îmbinate perfect, să fie strânse ferm, pentru a nu exista pericolul desprinderii vreunei componente atunci când copilul se joacă.

3. Materialul de calitate garantează fiabilitatea jucăriei

Există atât de mult variante de jucării, încât materialele folosite fie sunt de înaltă calitate, fie de cea mai joasă. Jucăriile pot fi realizate din plastic, carton, metal, lemn sau materiale textile. În funcție de preferințele și vârsta fiecărui copil, alege jucăriile certificate pentru a căror asamblare s-au folosit produse de calitate care au imprimat pe etichetă marcajul CE.

Simbolul confirmă faptul că produsul este sigur, realizat și testat conform legislației în vigoare. Cumpărați numai din magazinele specializate, unde se eliberează documente de cumpărare, factură, bon fiscal sau chitanță, ce pot fi folosite ulterior, în cazul unei reclamații.

4. Alege jucării care-i pun în valoare calitățile

Fiecare copil este pasionat și atras de un anumit domeniu. Sună amuzant, dar încă din copilărie se conturează timid oportunități de carieră. Potrivite în acest sens sunt jocurile de rol care le oferă scenarii multiple de joacă. Mulți copii sunt pasionați de medicină. Fie că sunt doctori de păpuși, de animale sau chiar mici pediatri, un set cu instrumente de doctor poate deveni jucăria preferată.

Fie că alegeți jucării cu diferite meserii, obiecte sau caracteristici specifice unei profesii, copiii vor reuși să între foarte bine în pielea personajelor. Vor empatiza și vor învăța cum să reacționeze în diferite situații.

5. Stabilește gradul de satisfacție oferit de jucărie

Toate jucăriile noi sunt atractive pentru moment, dar tu, ca părinte, trebuie să raportezi jucăria la mai mult de atât. FIecare achiziție trebuie să-i ofere posibilitatea copilului de a învăța lucruri noi, de a-și dezvolta abilitățile lingvistice, motorii sau de altă natură.

Cumpără jucării specifice fiecărei perioade prin care trece. Dacă cel mic merge la grădiniță, în mod sigur îi vor plăcea jocurile de construcții, puzzle-urile, labirinturile. Jucării similare are și la grădiniță și va fi mai mult decât încântat că are acasă ocazia de a exersa. Optează pentru jocuri de puzzle pentru copii și pune-i imaginația și îndemânarea la treabă.

6. Gândește-te unde va folosi jucăriile

Un alt pas în luarea unei decizii de achiziție este alegerea locului în care jucăria va fi folosită. Jucăriile pot fi potrivite pentru interior, respectiv pentru exterior. Cele pentru interiorau dimensiuni reduse și pot fi realizate din materiale mai puțin durabile, plastic subțire, pânză ori carton.

Modelele pentru exterior pot fi de dimensiuni mai mari, confecționate astfel încât să facă față cu brio temperaturilor scăzute. Jucăriile de exterior menite să-i bucure timp îndelungat sunt ansamblurile de joacă alcătuite din tobogan, balansoar, leagăn și căsuță de joacă. Pot avea în componență plastic gros, dar și lemn. Unele modele sunt prevăzute cu filtru UV, care protejează materialul de razele puternice ale soarelui.

7. Stabilește mereu un buget pentru jucării

Jucăriile nu sunt deloc ieftine, de aceea stabilirea unui buget te poate salva de cheltuieli inutile. Pe măsură ce copilul crește și conștientizează valoarea banilor, poate nu ar fi rău să-l implici în mod direct la alcătuirea bugetului. El primește bani cu diferite ocazii din diferite surse, așa că îi poți sugera să contribuie cu micile economii la achiziția jucăriilor. Va deveni astfel chibzuit și va aprecia mai mult lucrurile cumpărate din banii proprii.

Copiii cresc și, involuntar, responsabilitățile îi vor încolți. Joaca și jocurile îl pregătesc temeinic pentru această etapă și-i păstrează intact spiritul ludic. Nu e nimic mai frumos decât să te joci, indiferent de vârstă!

Sursa foto: pixabay.com/photos/games-children-child-girl-toys-2801332/