Bucuresti

85 milioane de gospodării din Europa deţin un animal de companie

85 milioane de gospodării din Europa deţin un animal de companie

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 10 luni si 1 saptamana
Vizualizari
185

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

FEDIAF (Federaţia Europeană a Industriei de Petfood) prezintă astăzi perspectiva anuală a asupra populaţiei de animale de companie şi pieţei în domeniu din Europa. Numărul gospodăriilor care dețin animale de companie a ajuns la 85 de milioane și cifra de afaceri a hranei pentru animale de companie la 21 de miliarde de euro, dovadă că europenii rămân dedicați animalelor de companie.

Date europene relavante:
●85 de milioane de gospodării dețin un animal de companie (38% din toate gospodăriile);
●Cifra de afaceri anuală a hranei pentru animale de companie: 21 miliarde euro;
●Vânzări anuale de hrană pentru animale de companie: 8,5 miliarde de tone;
●Rata anuală de creștere a industriei pentru hrana animalelor de companie: 2,6%;
●Servicii și produse aferente animalelor de companie în valoare de 19,7 miliarde de euro.

„Suntem încântați - deși nu suntem surprinși - să citim aceste date pozitive despre animalele de companie. Acestea sunt însoțitori minunați și ne îmbunătățesc viața în atât de multe moduri. Pe lângă faptul că oferă iubire necondiționată și companie, știința a dovedit numeroasele moduri în care animalele de companie oferă beneficii pentru sănătatea noastră. În ultimele luni, ne-am confruntat cu provocări fără precedent pentru sănătatea noastră fizică și psihică. În aceste vremuri grele, 85 de milioane de gospodării europene / 195,5 milioane de oamenii au putut fi recunoscători pentru dragostea oferită de animalele de companie.” declară Thomas Meyer, Secretarul General al FEDIAF.

Privind mai detaliat aceste date, Joeri Van den Bergh, de la InSites Consulting, comentează:
„Termenul „pet” (animal de companie) a fost frecvent înlocuit de „companion” în ultimii ani, valoarea animalelor de companie fiind recunoscută în întreaga lume. Mai mult, este clar că deţinătorii nu au intenția de a reduce cheltuielile cu însoțitorii lor. Am fost interesat să citesc că pe lângă o cifră de afaceri masivă de 21 miliarde de euro pentru hrana animalelor de companie, 8,7 miliarde de euro sunt cheltuite pentru accesorii și 11 miliarde de euro pentru servicii. Ultimele noastre cercetări realizate la InSites arată că îngrijim animalele de companie ca pe membri ai familiei.”

i Mărimea medie a gospodăriei în Europa este de 2,3 membri. Cu 85 de milioane de gospodării care dețin un animal de companie, acest lucru echivalează cu 195,5 milioane de oameni: ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/pdfscache/29071.pdf