Bucuresti

Afla despre actualitatea si stilul cosurilor de fum in secolul 21

Afla despre actualitatea si stilul cosurilor de fum in secolul 21

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
378

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un cos de fum este o structura ce serveste drept sistem prin care este evacuat fumul generat de un semineu, un boiler sau un cuptor. Aceste cosuri de fum sunt de cele mai multe ori verticale, pentru facilitarea tranzitiei cat mai eficiente si rapide a fumului catre mediul exterior.

De ce sunt importante cosurile de fum?


Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii foloseau cosuri de fum sub diferite forme. In imperiul roman se foloseau tuburi incastrate in pereti pentru ca fumul din brutarii sa poata iesi afara. Ulterior, undeva prin secolul 12, europenii au inceput sa foloseasca cosurile de fum in masa, intr-o forma deja apropiata de cea pe care o folosim in ziua de azi.

Sunt cosurile de fum necesare? Da, cosurile de fum sunt absolut necesare cand vrem sa construim o casa, spre exemplu, si ne gandim la instalarea ulterioara a unui semineu, a unui boiler sau a unui cuptor pe lemne. Cosurile de fum permit evacuarea sigura a gazelor si fumului generat de arderi, eliminand riscurile ce tin de sanatatea noastra si a celor din jur.

Fiind elemente aflate in contact continuu cu mediul exterior, nu putem face compromisuri ce tin de calitate. Este esential sa contractam firme care folosesc materiale de top si care realizeaza lucrari bune din toate punctele de vedere.
Aflati de mai jos despre cele doua tipuri de cosuri de fum cel mai intalnite pe piata:

Cosurile de fum din inox

Cosurile de fum din inox pot fi instalate atat in cladiri aflate in renovare, cat si atunci cand construim o casa de la zero. Avantajul principal al acestui material este gradul inalt de flexibilitate. Pe langa asta, inoxul are o greutate mica, nu necesita construirea unei fundatii dedicate si este foarte rezistent la coroziune si degradare.
In acelasi timp, inoxul poate rezista la temperaturi si de pana la 1000 de grade Celsius, iar acest lucru este asigurat atat de compania producatoare, cat si de cei ce furnizeaza si instaleaza aceste cosuri de fum.

Cosurile de fum ceramice

Cosurile de fum ceramice pot fi instalate intr-o varietate mai mare de cladiri. Fie ca ne vorbim de o casa particulara sau de un complex de apartamente, un cos ceramic este solutia ideala. Materialul ceramic si captuseala cosurilor au o eficienta ridicata si sunt foarte sigure datorita straturilor din care sunt realizate (ceramica propriu-zisa, samota, vata, manta etc.)
Instalarea cosurilor ceramice presupune o atentie si specializare la un grad mai inalt, insa beneficiile sunt si ele pe masura. Durabilitatea este foarte crescuta, iar siguranta sistemului ceramic este si ea una inalta, conform specialistilor.

Cateva sfaturi care va pot fi de folos:
  • Inspectiile cosurilor de fum se fac ocazional, fiind cu adevarat esentiale pentru a elimina eventualele probleme aparute ce pot afecta atat sanatatea omului, cat si structura cladirii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate ocazional, pentru a evita eventuale blocaje si intoxicatii cu monoxid de carbon;
  • Nu tineti materiale inflamabile in imediata apropiere a semineelor si cuptoarelor;
  • Investiti in detectoare de monoxid de carbon si nu uitati sa le verificati si pe acestea din cand in cand.

Unde se gasesc cosuri de fum trainice si performante?


Seminee-expert.ro ofera servicii de instalare de cosuri de fum, seminee si focare, indeplinind cu usurinta cerintele oricarui proiect cu care vine clientul. Compania sta la dispozitie cu asistenta specializata si realizeaza lucrari sigure si cu adevarat durabile, la preturi competitive.

Autor