Bucuresti

Afla tot ce trebuie sa stii despre imprimante si cum sa le folosim eficient

Afla tot ce trebuie sa stii despre imprimante si cum sa le folosim eficient

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
540

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Imagineaza-ti cum ar fi viata ta, munca ta, daca nu ai avea imprimanta. Nu-ti face griji, producatorii de imprimante vin pe piata, in fiecare zi, cu produse consumabile, adaptate aparatelor pe care le folosim, asa ca indiferent de imprimanta pe care o ai, vei gasi foarte usor cartuse imprimanta Epson, Canon, HP si alte marci.
Nu e placut nici atunci cand te trezesti cu cartusele goale cand ti-e lumea mai draga. Si, nu uita, ca este recomandat sa folosesti cartuse originale, pentru a prelungi durata de functionare a acestora.

Istoria imprimantei – de la aparitie pana in prezent

Charles Babbage a fost cel care a inventat procedura de imprimare pentru prima data, in secolul XIX. De aici, lucrurile au evoluat si astfel au aparut imprimantele care in continuare au fost imbunatatite, tocmai pentru a ne ajuta in activitatile pe care le desfasuram. La fel ca si in alte domenii, prin imbunatatirea ideilor de baza, am ajuns ca in zilele noastre sa beneficiem de aparatura performanta care sa ne ajute in viata de zi cu zi.

In ceea ce priveste imprimanta, istoria ei este una cat se poate de interesanta. In urmatorul secol, mai exact in 1938, a aparut varianta moderna a imprimantei, iar in 1953 Remington Rand a lansat prima imprimanta de mare viteza pentru calculatorul ce se numea pe atunci Univac. In ’69, apare imprimanta cu laser numita EARS, insa aceasta a fost perfectionata pana pe la sfarsitul anului 1971.

Prima imprimanta IBM 3800, marca despre care cu siguranta am auzit multi dintre noi, a aparut in 1976 si a fost prima imprimanta cu laser de mare viteza, avand o capacitate de operare de 100 de imprimari pe minut. Tot in acest an a fost inventata imprimanta cu jet de cerneala, insa aceasta tehnologie a avut nevoie de 10 ani pentru a fi perfectionata, astfel incat astazi sa fie de gasit in casele celor mai multi dintre noi. La o diferenta de patru ani, Hewlett Packard lanseaza imprimanta LaserJet 4 care are o rezolutie de 600x600 puncte pentru inch. In secolul XXI a aparut imprimanta 3D.

Imprimanta clasica sau cu laser?

Iata, deci, ajunsi in zilele noastre, ca imprimanta care este nelipsita din vietile celor mai multi dintre noi, a avut un parcurs interesant. Mai trebuie sa stim ca cele mai des intalnite imprimate sunt cele laser si cele cu jet de cerneala. Acestea din urma folosesc, dupa cum le spune si demunirea, cerneala ca si substanta de scris, iar cele laser folosesc tonerul (cerneala uscata, sub forma de praf).

Cei care doresc sa achizitioneze o imprimanta trebuie sa stie ca cele cu toner sunt mai iefitine si respectiv consumabilele pentru ele sunt, la randul lor, mai iefite. Ele ofera, totodata, si posibilitatea de a printa intr-un timp mai scurt, un numar mai mare de coli de hartie. Prin urmare, acestea sunt cel mai des folosite in birourile unor companii.

Pentru a intra in posesia celor mai bune cartuse imprimanta Epson, accesati cu incredere site-ul tonerpro.ro si consultati oferta existenta. In cazul in care aveti nevoie de sfaturi cu privire la aegerea cartusului potrivit, nu ezitati sa cereti o parere de la specialistii ce va stau la dispozitie.

Autor