Bucuresti

Ai un job nou? Iata cum obtii fisa medicala pentru angajare

Ai un job nou? Iata cum obtii fisa medicala pentru angajare

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
Adserving iAgency.ro
Vizualizari
588

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Inceputurile sunt importante – regula de la care nu se abate nici dobandirea unui nou job. Pentru a te asigura ca pasesti cu dreptul in noua etapa a carierei tale, trebuie sa indeplinesti cu grija toate procedurile necesare, inclusiv sa obtii fisa medicala pentru angajare. Nu trebuie sa pierzi foarte mult timp pentru a obtine fisa medicala angajare daca te indrepti spre o clinica de incredere, cum este cea reprezentata de Fisamedicala.info, unde eficienta si calitatea seriviciilor oferite sunt nelipsite. Celor care se angajeaza in Bucuresti, clinica Standard Med le pune la dispozitie o gama variata de investigatii si analize medicale, inclusiv pe cele destinate angajarii.

In concordanta cu legislatia in vigoare, cei care urmeaza sa se angajeze, precum si cei care isi reiau activitatea, trebuie sa fie apti din punct de vedere medical si psihologic, conform fisei medicale care este eliberata, de cele mai multe ori, in urma unor controale periodice. Acest certificat trebuie prezentat si de catre cei care doresc sa obtina autorizatia pentru exercitarea unor profesii (mai ales cei care lucreaza in conditii de risc – lucrul pe timp de noapte, lucrul la inaltime etc.) sau care au nevoie sa sustina un concurs pentru ocuparea anumitor functii.

Cei care sunt inclusi in ultima categorie sunt cei interesati de obtinerea atestatului pentru agent de securitate, pentru calitatea de detectiv particular, cadrele didactice, functionarii publici, contabilii etc.

Ce examene medicale implica fisa medicala pentru angajare?

In functie de domeniul de activitate al fiecarei companii si conform reglementarilor legislative actuale, examenul medical anterior angajarii poate sa varieze, la fel cum este si cazul controlului medical periodic. Astfel, examenele medicale necesare variaza de la caz la caz. Insa, in majoritatea situatiilor, printre examenele obligatorii se numara: examen clinic general, examen oftalmologic, EKG, glicemie, examen psihiatric, spirometrie, hemograma, examen psihologic, audiograma etc.

In cazul unor situatii speciale sau al recomandarilor pentru investigatii de specialitate, poate fi solicitat si un examen VDRL, examen coproparazitologic. De asemenea, medicul de medicina muncii are posibilitatea de a solicita o adeverinta sau scrisoare medicala care sa ateste starea de sanatate a viitorului angajat, eliberata de medicul de familie. Aceasta prevedere este in conformitate cu legislatia actuala, HG 1169/2011.

Ce fel de fisa medicala pentru angajare trebuie sa prezinte personalul medical?

Medicii, asistenti medicali si oricine obtine o slujba in domeniul medical trebuie sa prezinte o fisa medicala speciala, cunoscuta drept certificat medical A5. Acest document tipizat este obligatoriu pentru practicarea meseriei alese. In functie de specializarea aleasa, certificatul presupune efectuarea diferitelor examinari. De exemplu, medicii, asistentii medicali, kinetoterapeutii, contabilii, avocatii si cei care vor sa adopte un copil vor obtine cerificatul A5 doar in urma unui examen psihiatric. In plus, asistentii medicali si kinetoterapeutii vor efectua si medicina interna.

Odata ce toate examinarile au fost incheiate cu succes, certificatul medical tip A5 este semnat de catre directorul unitatii sanitare. Certificatul poarta antetul si stampila rotunda a unitatii sanitare in cauza. Autorizatia de libera practica trebuie insotita de avizul Ordinului Asistentilor Medicali din Romania si de solicitarea de inscriere in Registrul unic al asistentilor medicali.

Pentru mai multe detalii legate de fisa medicala pentru angajare, precum si pentru preturi, program si examene specifice fiecarei profesii, nu ezita sa accesezi site-ul fisamedicala.info unde vei gasi servicii eficiente si profesioniste.