Bucuresti

Amenajarea locuinței: 5 idei

Amenajarea locuinței: 5 idei

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
336

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Amenajarea locuinței a fost mereu o sarcină dificilă, mai ales dacă îți dorești un rezultat spectaculos. Totuși, lucrurile sunt mult mai ușoare acum, având la dispoziție atât de multe surse de inspirație atât online, cât și offline. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, ți-am pregătit noi cinci idei care îți vor face viața mult mai ușoară în procesul de redecorare a casei tale.

Luminează corespunzător

Luminile și culorile pot schimba complet aspectul casei. Dacă este prea întunecat, căminul tău îți va lăsa o senzație de anxietate și de spațiu închis. De aceea, indiferent în ce parte a zilei stai acasă, asigură-te că beneficiezi de o lumină plăcută, caldă și distribuită armonios.

De aceea, evită să amplasezi un obiect central, ca sursă de iluminare Mai bine, distribuie prin casă mai multe surse de lumină, punând accent pe zonele unde ai mai multă nevoie pe timpul serii: bucătăria, biroul sau locul de luat cina. Baia este singurul loc unde ai nevoie de multă lumină, poate chiar una rece, dar, în restul casei folosește-te de cea caldă.

Delimitează spațiile


Casa ta are nevoie atât de spații deschise cât și de unele bine delimitate, care să te ajute să te odihnești sau să fii productiv, după caz. Pentru delimitare, te poți folosi de uși de interior de la Kulttur, ca să îți permită să lucrezi în birou în timp ce puștii tăi dorm, își fac temele sau se joacă în living. Tocmai pentru momentele în care ai nevoie de concentrare și de atenție ai nevoie de această delimitare. În rest, poți petrece timp prețios în familie preparând împreună cina sau petrecând timp pe covor în living.

Amenajează în funcție de stilul de viață

Cu toții avem stiluri de viață diferite, iar designul casei ar trebui să reflecte asta. Cu cât ai o casă mai personalizată, cu atât te vei simți mai confortabil în ea. Dacă îți place să fii, deseori, gazdă, probabil, vei avea nevoie de o masă mai mare, câteva scaune pliabile în plus și o canapea încăpătoare pentru oaspeții care rămân peste noapte.

Dacă ai hobby-uri, alocă-le spațiu în casa ta. Dacă îți place să te pierzi în lumea cărților, pune la punct o bibliotecă, așază un șezlong confortabil lângă și o lampă care să te ajute să stai până seara târziu. Lectură plăcută! Dacă ai animale de companie, gândește-te de două ori dacă merită să pui statuetele preferate în living sau dacă este o bună idee să cumperi mobilier care ar putea fi deteriorat ușor. Viața cu animalele de companie este frumoasă, dar, necesită puțin mai multă planificare.

Creează-ți propriul stil de design interior

Când îți amenajezi casa, nu trebuie să arate fix ca pagina 15 a unui catalog de design interior, ci trebuie să fie acasă pentru tine. Nu toate piesele de mobilier futuriste ți se potrivesc, chiar dacă ele arată grozav pe site-ul pe care îl urmărești de ceva timp. Amenajează astfel încât să te simți perfect în propria casă, chiar dacă nu totul se potrivește la fix. Asigură-te că în fiecare cameră ai câte un obiect care să contrasteze cu restul încăperii, și vei obține un rezultat uluitor. Uneori, este lampa, alteori este fotoliul, cine știe?

Nu exagera cu mobilierul și înviorează-ți casa cu plante


Oricât de mare ar fi încăperea, uneori, parcă tot nu ai destul loc. Nu exagera cu prea multe obiecte, fiindcă vor crea senzația de spațiu închis și nu te vei putea bucura, cu adevărat, de casa ta. Cumpără mobilier cu picioare, pentru a crea impresia de spațiu. De asemenea, amplasează în colțurile camerei sau pe polițe câteva plante care vor schimba în totalitate aspectul casei.


Sursa foto: unsplash.com/photos/yxRYfsrdyWU