Bucuresti

Amenajarea unei camere de oaspeți primitoare în 6 pași simpli

Amenajarea unei camere de oaspeți primitoare în 6 pași simpli

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
272

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Vizita prietenilor, a cunoștințelor sau a membrilor familiei este mereu un motiv de bucurie, iar dacă vrei să le oferi celor dragi o experiență minunată și o ședere memorabilă, ar trebui să ai în vedere amenajarea unei camere de oaspeți. Dacă îți lipsește inspirația, dar vrei totuși să beneficiezi de o amenajare cu adevărat specială, iată un ghid în șase pași simpli, care te vor ajuta în acest sens.

Pasul 1. Asigură condiții optime de confort

Cu siguranță știi cum în camerele de hotel ai mereu la îndemână tot ceea ce îți este necesar, începând de la prize pentru încărcătoare, montate lângă pat și terminând cu intrerupatoare speciale, la îndemână, pentru lumina de veghe. Totul fără ca tu să depui prea mult efort. Pentru a face acest lucru și în casa ta te poți orienta către site-ul Mathaus, pentru că aici vei găsi produsele necesare pentru a amenaja camera de oaspeți într-un mod cât mai plăcut. Poți comanda prize electrice Legrand direct de pe site, fără a fi nevoie să te deplasezi, ci doar luând în calcul nevoile de utilizare la nivelul camerei. Va trebui să ai în vedere și montajul corect al prizelor, iar în acest sens fie poți opta pentru montaj specializat, apelând la specialiști, fie poți realiza lucrarea în regie proprie, respectând cerințele de siguranță.

Pasul 2. Cumpără mobilier special pentru camera de oaspeți

Oaspeții tăi trebuie să se bucure de un nivel optim de confort, așa că va fi nevoie să investești în piese de mobilier precum canapelele extensibile, colțarele sau fotoliile. Poți alege și paturi uzuale, pentru zonele de somn, doar că în cele mai multe dintre cazuri sunt folosite canapelele extensibile tocmai pentru faptul că pot fi transformate în paturi de dormit, la nevoie și în canapele, pe timp de zi. De asemenea, poți alege noptiere și dulapuri de mici dimensiuni, în care oaspeții tăi să își poată depozita lucrurile personale până la plecare.

Pasul 3. Alege lenjerii de calitate

Așa cum ție ți-ar plăcea să fii întâmpinat de confort într-o cameră de oaspeți, așa ar trebui să oferi și tu la rândul tău. Alege așternuturi din materiale de calitate, cât mai naturale, care să sporească senzația de confort.

Pasul 4. Iluminează corect camera de oaspeți

Asigură-te întotdeauna că iluminatul principal este funcțional, pentru a putea lumina camera de oaspeți pe timpul serii. Poți alege un candelabru, o aplică sau o lustră, care să se potrivească stilului camerei. În același timp, ai grijă să montezi lămpi cu lumină de veghe lângă pat, pentru a putea asigura o atmosferă cât mai potrivită seara pentru oaspeții tăi.

Pasul 5. Oferă intimitate și confort termic

Perdelele și draperiile opace nu ar trebui să lipsească din amenajarea camerei de oaspeți. De asemenea va trebui să ai în vedere schimbarea ușii și a geamurilor, iar în acest sens ar trebui să faci o investiție în tâmplărie calitativă. Tot la nivel de confort termic ar trebui să te preocupi de izolarea camerei și de montajul unor calorifere moderne, care să contribuie la imaginea idilică a camerei de oaspeți.

Pasul 6. Decorează inteligent

Nimănui nu îi plac spațiile supraaglomerate sau cele goale, iar din acest motiv va trebui să găsești un echilibru în ceea ce privește decorațiunile. Cea mai simplă metodă de a decora o cameră este să folosești ghivece și plante cu sau fără flori. În același timp, oglinzile sunt deosebit de eficiente pentru decorare, grație capacității de a oglindi lucrurile și de a reflecta lumina. Camera de oaspeți va părea mai luminoasă și mai spațioasă, iar acest lucru va contribui la aspect.

Alte decorațiuni, în funcție de stilul camerei, pot fi tablourile, micile obiecte de artă, suvenirurile sau chiar cărțile. Aceste aspecte trebuie avute în vedere alături de montarea și pozitionarea prizelor în mod corect, pentru că de cele mai multe ori elementele de acest tip sunt interconectate. Decorațiunile pot masca uneori elementele electrice, contribuind la crearea unei estetici aparte a interiorului.

O cameră de oaspeți primitoare este realizată având la bază, de cele mai multe ori, empatia. Este important să le oferi oaspeților tăi o experiență așa cum ți-ar plăcea ție să trăiești, așa că alege materiale de calitate, sigure și performante, care să contribuie la o amenajare de vis a unei camere pregătite pentru musafirii tăi.

Sursa foto: unsplash.com/photos/IARlbQa6Kc8