Bucuresti

Forging Europe Tour 2009 - Amorphis

Detalii petrecere/concert

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 8 ani si 6 luni
Vizualizari
850

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 29 octombrie 2009 

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

Doua generații de rockeri intr-o seara racoroasa de octombrie; 29 Octombrie, Arenele RomaneForging Europe Tour 2009, turneul de promovare inițiat de Amorphis pentru promovarea noului album Skyforger, și-a anunțat trupele din deschiderea concertului: Before The Dawn și Amoral; doua formatii așteptate și ascultate in Romania.


Before The Dawn este proiectul inițiat și atent ingrijit de Tuomas Sakkonen, singurul membru constant al trupei ce a produs din 2003 cinci albume de studio și a rulat mai mult de 15 muzicieni diferiți pentru inregistrari și concerte. Formația finlandeza a cantat in deschiderea concertelor Katatonia din turneul european și scandinav in aprilie/mai 2003 și alaturi de Moonspell in tarile baltice si Finlanda, in toamna anului 2006.
Amoral a ajuns pe drumul cel bun din momentul lansarii celui de-al patrulea album "Show Your Colors", lansat in acest an prin SpineFarm Records, casa de discuri a trupei inca de la inființare in anul 2000. Dupa trei albume technical‑death‑metal, "Wound Creations", "Decrowning", "Reptile Ride și trei turnee in Europa, Amoral s-a despartit de vocea lui Niko Kalliojärvi si a urcat in topurile de specialitate printr-o productie melodica de calitate: "Show Your Colors".


Amorphis a concertat in 2006 la ARTmania Festival din Sibiu și in 2008 la Romexpo impreuna cu formația germana Haggard. Inițial, trupa canta un death-metal curat, dar albumele produse de-a lungul timpului au evoluat spre alte subgenuri muzicale. Textele pieselor sunt inspirate din poemul epic Kalevala, simbolul nationalismului finladez, publicat in timpul dominatiei ruse de medicul, folcloristul si filologul Elias Lönnro.

Dupa marele succes datorat noului membru Tomi Jousten, un vocalist deosebit, și a magnificului album "Eclipse" din 2006, Amorphis a reinceput cautarile in Kalevala și a creat o noua poveste: "Skyforger". „Un album epic, impresionant și solemn. Amorphis a atins noi inalțimi, pentru ei cerul nu este este limita, ci doar inceputul unei noi calatori." Terrorizer UK


"Skyforger este puternic și omogen. Fara nicio indoiala este cel mai melodios disc inregistrat pana acum. Este din nou bazat pe o tema coerenta, deci continuam liniile albumului precedent", a declarat chitaristul trupei, Esa Holopainen. Stralucind prin linii vocale deosebite, de la melancolie senina pana la puternice voci groase completate printr-o orchestratie folk intergrata intr-o stofa de rock curat, "Skyforger" este un album puternic, concis și expresiv.


Cele trei trupe vor canta pe scena din Arenele Romane in 29 Octombrie 2009, incepand cu ora 20:00. Biletele, in valoare de 85 RON, sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos si Diverta, a librariilor Carturesti, online pe ticketpoint.ro, myticket.ro si eventim.ro. In seara evenimentului vor fi disponibile bilete in valoare de 95 RON.


Parteneri Media: 24-FUN, Chip, Level, Revista Sunete, Heavy Metal Music Magazine, Maximum Rock, Apropo.ro, Metalhead.ro, Port.ro, Metalfan.ro, Rockxpress.ro, Metropotam.ro.