Bucuresti

Amortizoare, ambreiaj si placute de frana: componente carora sa le acorzi atentie inainte de orice sesiune de off-road

Amortizoare, ambreiaj si placute de frana: componente carora sa le acorzi atentie inainte de orice sesiune de off-road

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 4 saptamani si 5 zile
Apartine de
Target Web
Vizualizari
89

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dat fiind faptul ca ne apropiem cu pasi repezi de sezonul cald, acest lucru nu poate reprezenta decat un motiv de bucurie pentru toti cei pasionati in general de sporturi, fie ele extreme sau nu. Off road-ul este adesea catalogat ca fiind unul extrem datorita complexitatii manevrelor si riscurile la care se supun toti cei care aleg sa il practice. Din acest motiv, in general off-roadul este practicat doar de catre cei pasionati de masini si adrenalina. Acest lucru insa nu inseamna ca off-road-ul este destinat doar celor cu experienta, ci din contra, este destinat tuturor celor pasionati de masini de teren, de adrenalina si cel mai important, de natura. Daca exista un lucru de care off road-ul este strans legat acela este cu siguranta masina de teren.

Inainte de a te gandi sa practici acest sport, trebuie sa tii cont de faptul ca vei avea nevoie de o masina special conceputa pentru acest sport. Masinile de teren se regasesc in prezent sub o diversitate destul de larga de brand-uri, ce cu siguranta ne sunt deja mult prea bine cunoscute. Iata asadar cateva aspecte carora este esential sa le acorzi o atentie mai deosebita in procesul de pregatire al masinii de teren pentru noul sezon de off-road!

Amortizoarele

Daca exista o componenta auto care necesita o atentie mai aparte, acela este cu certitudine setul de amortizoare al masinii. Dat fiind faptul ca off road-ul presupune teren accidentat, acest lucru inseamna totodata si foarte multa uzura la nivelul amortizoarelor. Atunci cand acestea dau semne de uzura intensa, este recomandat sa le inlocuiesti cu altele noi, avand in vedere ca acestea sunt responsabile pentru reducerea zgomotelor si socurilor numeroase ce apar in mod inevitabil atunci cand se circula cu masinile pe un teren accidentat. Din fericire insa, gasirea unor amortizoare pentru Range Rover, land rover sau orice alt model de masina de teren, nu ar trebui sa fie un lucru dificil gratie magazinelor online de profil ce ne intampina cu portofolii generoase cu astfel de produse.

Placutele de frana

Tot in categoria produselor carora trebuie sa le acorzi atentie inainte de a merge la o sesiune de off-road trebuie sa inlcudem si placutele de frana, care de asemenea vor fi destul de solicitate. Dat fiind faptul ca acestea au o legatura directa cu siguranta, este lesne de inteles de ce aceste componente trebuie mereu inlocuite in timp util. Este recomandat ca mereu sa te asiguri ca aceste componete sunt unele de o calitate ireprosabila, pentru ca este un detaliu ce va influenta atat calitatea franarii, cat si gradul de siguranta.

Ambreiaj

Nu in ultimul rand insa, nu trebuie sa uitam si de clasicul ambreiaj, componenta care de asemenea este supusa in mod constant uzurii si pe care este recomandat sa o verificam perodic. Trebuie insa tinut cont de faptul ca mai devreme sau mai tarziu, indiferent de stilul de condus (aspect ce poate totusi influenta semnificativ durata de viata a acestuia) kit-ul de ambreiaj va trebui inlocuit dupa un anumit numar de kilometrii sau atunci cand acesta nu mai functioneaza in parametrii optimi.