Bucuresti

Apa din piscină - tratamente recomandate

Apa din piscină - tratamente recomandate

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 5 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
57

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Timpul petrecut la piscină, alături de familie și prieteni, poate fi un mod excelent de a profita de zilele însorite. Pentru a beneficia de cele mai bune condiții, este necesar să igienizezi și să tratezi apa din piscină. Procedeele nu sunt complicate, însă trebuie realizate cu atenție și în conformitate cu problemele întâlnite. Iată care sunt principalele tratamente recomandate pentru apa din bazin și ce efecte au.

Tratarea apei din piscină


Atât pentru menținerea apei curate și cu un aspect impecabil, cât și pentru asigurarea unui mediu sănătos și sigur de înot, trebuie să aplici periodic tratamente. Primul pas este testarea parametrilor precum pH, nivel de clor și de calciu. Folosește chituri, benzi sau aparate electronice pentru măsurarea acestor indicatori. În funcție de rezultate, alege anumite soluții pentru tratamentul apei din piscină. Un alt aspect important este dozarea substanțelor utilizate. De asemenea, apa trebuie retestată la scurt timp.

Soluții pentru dezinfectarea apei din piscină


Printre cele mai folosite produse pentru dezinfectarea apei sunt cele pe bază de clor: tablete efervescente, tratament șoc cu granulat și soluție lichidă. Pentru a doza corect substanțele folosite, ține cont dacă piscina este acoperită sau descoperită, de nivelul de clor din apă și de concentrația produsului. În plus, se pot folosi dezinfectanți cu oxigen activ, care acționează asemănător clorului. Avantajul acestor soluții este că nu provoacă reacții alergice și nu au mirosul pregnant specific clorului. Un alt tip de tratament care se poate realiza pentru eliminarea microorganismelor din apă este cel pe bază de brom. Acesta este folosit în special pentru dezinfectarea piscinelor cu apă încălzită, datorită rezistenței sporite la temperaturi ridicate.

Regulatori de pH


Nivelul pH-ului apei din piscină ar trebui să fie cuprins între 7.2 și 7.6. Dacă valorile scad sub 7, înseamnă că apa este prea acidă și are un efect coroziv asupra componentelor din bazin. Mai mult, provoacă mâncărimi și deshidratarea pielii, usturimea ochilor și a nasului. În schimb, apa alcalină, cu un pH mai mare de 7,8, irită pielea și are un aspect tulbure. Pentru a corecta nivelul pH-ului apei din piscină, se folosesc regulatori sub formă lichidă, granulată sau de pulbere. Astfel, soluțiile pH minus scad valoarea pH-ului, în timp ce produsele pH plus cresc acest indice.

Floculanți, coagulanți și soluții anti alge


Păstrează apa din piscină limpede și curată cu ajutorul unor soluții cu efecte de floculare, coagulare și prevenirea dezvoltării algelor și bacteriilor. Când apa are un aspect tulbure, verzui sau maroniu-roșiatic, trebuie să acționezi și să îi readuci echilibrul chimic. Floculantul, coagulantul și algicidul trebuie să fie compatibili cu tipul de filtru utilizat de tine pentru sistemul de filtrare și recirculare a apei. Rolul acestora este de a îndepărta bacteriile, paraziții și algele care se formează pe suprafața bazinului sau în apă.

Testează constant parametrii apei din piscină și aplică tratamentele corespunzătoare. Citește cu atenție recomandările producătorilor de soluții și respectă dozajul, respectiv timpul necesar de acțiune, înainte de a aplica alt tratament sau de a înota în bazin.

Sursă foto: Shutterstock.com