Bucuresti

ARTA TRECERII II

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 5 ani si 1 saptamana
Apartine de
Muzeul Taranului Roman
Vizualizari
310

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

ARTA TRECERII II

23 septembrie – 30 octombrie 2016, Sala Foaier

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă vineri, 23 septembrie, de la ora 18, la Sala Foaier, la vernisajul expoziției Arta trecerii II.

În a treia zi de la naștere este hotărât drumul pruncului prin viață, la o masă a ursitoarelor. Prin poartă, a gospodăriei, se trece un nou prag: spre maturitate, familie și comunitate. Stâlpul funerar sau pomul încheie drumul. În lumea țărănească, toate cele trei obiecte-semne, masă – poartă – stâlp, închipuie treceri, dar și sensurile comunicării între două lumi. Le întâlnim și în ansamblul de la Târgu-Jiu, o reîntoarcere a lui Brâncuși în locul de unde a plecat.

Expoziția Arta trecerii – II îi este dedicată în anul în care campania pentru achiziționarea lucrării Cumințenia pământului a provocat în România discuții, controverse, discursuri și, mai ales, capacitatea de a re-construi proiecte culturale.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 octombrie, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Luni este închis. Intrarea este liberă.

 

Prin acest eveniment, Muzeul Național al Țăranului Român susține campania de subscripție publică pentru achiziționarea sculpturii Cumințenia pământului.