Bucuresti

Avantajele de a locui în centrul capitalei

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
473

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Numărul oficial de locuitori ai Bucureștiului în acest moment ajunge la 2 milioane. Și ca întotdeauna, atunci când alegi să trăiești într-o capitală, există tot felul de avantaje și dezavantaje, comparând cu viața în afara orașului. Iar orașul presupune mai multe zone care se potrivesc diferitelor stiluri de viață. Cum este însă viața în centrul orașului?

În mod normal, tot mai mulți oameni aleg să se mute cât mai aproape de centrul capitalei. Iar pentru asta, ei se confruntă cu prețuri imobiliare mai mari decât în celelalte cartiere, aglomerație constantă, la orice oră și un grad mai mare de zgomot și poluare în aer. Chiar și așa, locuitul în centrul orașului este un lucru deosebit de atrăgător. Așa că poate te întrebi de ce, tot mai mulți oameni visează să trăiască cât mai aproape de centrul capitalei. Noi am pus cap la cap câteva motive extrem de avantajoase pentru care oamenii vor să locuiască într-o zonă centrală a Bucureștiului.

Mijloacele de transport în comun

Transportul către locul de muncă și celelalte locații unde ai nevoie să ajungi, poate să reprezinte o problemă importantă și costisitoare pentru cei mai mulți dintre noi. Dar atunci când locuiești în centrul capitalei, ai parte de tot felul de beneficii din această sferă.

În primul rând, ai acces facil la toate mijloacele de transport în comun iar costul navetei o să fie întotdeauna mai mic. Apoi, un trend extrem de benefic zilele acestea este transportul cu bicicleta sau cu trotineta electrică. Și chiar dacă nu vrei să investești într-una proprie, municipalitatea colaborează cu diverse companii care îți pun la dispoziție biciclete sau trotinete pentru a te plimba liniștit prin oraș. Iar acest serviciu vine la un cost decent și este extrem de ușor de folosit.

Mai mult de atât, dacă ne gândim la viața de noapte și la banii irosiți pe taxiuri atunci când nu mai ai acces la clasicele mijloace de transport în comun, trăitul în centru vine cu și mai multe avantaje. Poți merge pe jos, economisind banii de taxi, pentru că toate locațiile de interes se găsesc foarte aproape de tine.

Cum ne distrăm în centrul capitalei

Și pentru că am vorbit despre banii destinați taxiului pe care-i economisești locuind în centrul capitalei, trebuie să menționăm viața de noapte din mijlocul Bucureștiului. Iar la acest capitol, dacă ai o viață socială bogată, acesta este cel mai potrivit loc în care să trăiești. În funcție de preferințele tale, ești mereu înconjurat de terase, baruri, concerte și marile cluburi, locurile unde să-ți petreci timpul liber alături de prieteni.

Dacă ești un adevărat pasionat de mâncare și-ți place să încerci preparate ale diferitelor bucătării internaționale, ai noroc. Deoarece mai toate restaurantele bune, cu prețuri pentru toată lumea se găsesc și ele tot în centrul orașului. Iar asta îți dă șansa să te simți în fiecare zi ca într-o altă țară, având acces la mâncare cu specific de toate naționalitățile.

Pentru cei mai activi dintre noi, aici ai tot felul de opțiuni la îndemână pentru a face sport: faimoasele parcuri bucureștene unde vara te poți plimba cu barca sau poți patina pe timpul iernii, săli de sport cu toate dotările necesare sau cluburi sportive.

Din aceeași categorie, în centrul orașului se află și cele mai mari cazinouri de pe piața românească. Așa că dacă plănuiești o noapte de pariuri, plină de distracție și adrenalină, nu trebuie decât să faci câțiva pași până la cazinoul preferat. Cum însă, în această perioadă, cazinourile stradale sunt în continuare închise, poți încerca oricând o platformă online de casino din România, unde să-ți încerci norocul, din intimitatea și confortul casei tale.

Siguranță, boemie, și alte facilități

Un mit urban care se dovedește să fie real este legat de siguranță. Pentru că atunci când alegi să trăiești în centrul capitalei, te poți bucura de o siguranță sporită, comparativ cu zonele de periferie. Un alt beneficiu ține de atmosfera boemă a centrului, care-ți poate aduce o grămadă de bucurie zi de zi, prin simplul fapt de a trăi înconjurat de clădiri istorice, cu o impresionantă valoare estetică, nu doar culturală. Lucru care-ți înfrumusețează fiecare ieșire din casă.

Mai mult de atât, dacă ne gândim la viața de familie în centrul orașului, există tot felul de facilități, mereu aproape, care să-ți ușureze zilele încărcate. Ai astfel acces ușor la locuri de joacă bine dotate la orice pas, creșe, grădinițe și școli cu renume în apropiere.

Tot în centrul capitalei, orice necesitate de urgență ai avea, nu trebuie să te deplasezi prea mult. În vecinătate o să găsești clinici private și spitale, farmacii cu program non-stop, astfel încât să nu trebuiască să conduci kilometri întregi atunci când ai nevoie de un astfel de serviciu. Iar în mod normal, timpul de așteptare este întotdeauna mai mic, datorită frecvenței lor.

Locul unde se întâmplă totul


Accesul facil la tot felul de activități culturale sau sociale din centrul unui oraș nu se poate compara cu periferia. Atunci când locuiești într-o zonă centrală, ești înconjurat de spații culturale: teatre, cinematografe, muzee, galerii de artă și locații destinate diferitelor manifestări artistice precum concerte, târguri, expoziții, adunări culturale. Așa că dacă te pasionează astfel de activități, este de ajuns să ieși din casă și să faci câțiva pași, pentru a te bucura de orice eveniment cultural.

În plus, zona centrală vine cu latura turistică, ceea ce aduce o mare diversitate în peisajul de zi cu zi. Drept urmare, ai șansa de a ieși la o plimbare pe străduțele din centrul orașului - să nu uităm de centrul istoric - și să întâlnești turiști străini peste tot, bucurându-se de farmecul Bucureștiului sau fotografiind clădiri ce amintesc de Micul Paris. Iar acest lucru îți poate îmbunătăți viața, în fiecare zi, trăind înconjurat de această atmosferă relaxată și relaxantă de vacanță.

Am enumerat doar câteva din beneficiile de a locui în centrul capitalei. Pe celelalte le poți descoperi chiar tu, luând la pas străduțe mici care te vor face să te simți ca în vacanță în fiecare zi în care trăiești în centrul orașului.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306