Bucuresti

Balanescu Quartet - Maria T

Balanescu Quartet - Maria T

Detalii petrecere/concert

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
447

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 28 mai 201520:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert


La 10 ani de la lansarea în 2005 a albumului emblematic „Maria T”, Bălănescu Quartet revin la București pentru a prezenta ineditul proiect clasic/fusion la ceas aniversar joi, pe 28 mai, ora 20.00, la Fratelli Studios, strada Glodeni 1-3.

Concertul “Maria T” de pe 28 mai marchează, de asemenea, și re-editarea albumului la casa de discuri Universal Music România, alături de alte trei albume din catalogul Bălănescu QuartetPossessed (1992), Luminitza (1994) și soundtrack-ul Angels & Insects (1995).

Urmând a sosi la București în formulă extinsă, alături de percuționistul Steve Arguelles și artistul vizual Klaus Obermaier, cvartetul londonez condus de violonistul Alexander Bălănescu pregătește un spectacol audio/video complet, o călătorie unică în enigmaticul dar atât de familiarul univers al Mariei Tănase.

Lansat în anul 2005, „Maria T” a fost pentru Alexander Bălănescu rodul unei încercări de apropiere față de rădăcinile sale muzicale. Plecat de tânăr să studieze muzica la Ierusalim, Londra și New York, Bălănescu – autocaracterizându-se ca un „străin perpetuu” – a încercat dintotdeauna să se re-conecteze la patrimoniul cultural al țării noastre.

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta