Bucuresti

BIC anunță parteneriatul cu SOS Satele Copiilor

BIC anunță parteneriatul cu SOS Satele Copiilor, cu ocazia începerii nou an școlar 2020 – 2021

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
350

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

BIC, lider mondial în categoriile de produse de papetărie, brichete și aparate de ras, anunță parteneriatul cu organizația mondială de caritate SOS Satele Copiilor. Acesta se desfășoară în șase țări din Europa, printre care și România. În țara noastră, donația va merge către SOS Satele Copiilor România, pentru susținerea unui proiect educațional ce are ca obiectiv creșterea performanței școlare a copiilor incluși in program, evitând astfel abandonul școlar.

Concret, pentru fiecare produs participant în campanie cumpărat în perioada 01 iulie – 30 septembrie, BIC va face o donație către SOS Satele Copiilor. Valoarea totală a donației depinde de volumele de vânzări către piață ale produselor participante în perioada iulie - septembrie 2020, fiind între 100.000 Lei și 110.000 Lei.

“Pregătirile pentru întoarcerea la școală și cumpărăturile făcute în această perioadă reprezintă un moment emoționant pentru familii. În acest an va fi de două ori mai important pentru copiii care au stat acasă pentru câteva săptâmani din cauza pandemiei de COVID-19“, a spus Simona Anca-Mănțescu, General Manager BIC Romania. “Un stilou sau un creion reprezintă ceva la care mulți oameni nici nu se gândesc, dar care devin cheia către învățare și creativitate. Fiecare produs vândut contribuie la construirea unui ecosistem educațional pentru cei care nu au access ușor la el. Suntem mândri să fim parteneri cu SOS Satele Copiilor România pentru îmbunătățirea condițiilor de învățare pentru copii dezavantajați. Datorită extinderii sale la nivel European și a scopului comun de a contribui la dezvoltarea copiilor prin educație, SOS Satele Copiilor este partenerul ideal pentru noi.“

Produsele participante la campanie sunt: gama de creioane colorate BIC Evolution Ecolutions și BIC Evolution Stripes, gama de markere de colorat BIC Kid Couleur, gama de creioane cerate BIC Plastidecor, gama de creioane grafit BIC Evolution 650/655, cu și fără radieră, gama de stilouri Easy Clic.

Parteneriatul este implementat simultan în șase tări din Europa: Grecia, Italia, Olanda, Polonia, România și Spania. În fiecare piață, donațiile vor fi folosite pentru cauze locale alese de către echipa locală BIC în parteneriat cu SOS Satele Copiilor. Produsele sunt disponibile în magazine din toate țara (în comerțul modern - hypermarket, supermarket, C&C, Discounter, etc., comerțul tradițional - supermarket, magazine alimentare, etc, comerțul specializat - librarii, comerțul online). Cu acest parteneriat, BIC confirmă angajamentul său continuu pentru copii și educație.

“Suntem încântați de parteneriatul nostru cu BIC. Fiecare copil are dreptul să crească într-un mediu sigur și iubitor. Totuși, mai sunt încă mulți copii care cresc în condițiidificile și nu auo familie iubitoare,un cămin sigur,acces la îngrijire medicală optimă și oportunitatea de a merge la școală în fiecare zi. BIC și Asociația SOS Satele Copiilor România lucrează împreună pentru a întrerupe acest cerc vicios și pentru a ajuta familiile vulnerabile. Sprijinim familiile să rămână împreună, oferim copiilor îngrijirea potrivită și ne asigurăm că merg la școală. În acest fel, construim împreună un viitor mai bun pentru ei“, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

Inițiativa face parte din misiunea BIC de a îmbunătăți condițiile de studiu pentru 250 de milioane de copii din întreaga lume până în 2025, așa cum este subliniat în angajamentele sale de dezvoltare durabilă de 7 ani "Writing the Future, Together", lansate în 2017. Angajamentele conturează ambiția BIC de a-și limita impactul asupra planetei și de a aduce o contribuție semnificativă pe termen lung la viața angajaților săi și societății.