Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Cafea boabe pentru un espresso perfect!

Cafea boabe pentru un espresso perfect!

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
355

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Pentru un espresso perfect avem nevoie de o cafea boabe de calitate, macinata la granulatia potrivita si bineinteles prajita corespunzator. Alegerea unui sortiment bun de cafea boabe poate fi o adevarata provocare mai ales datorita gamei variate de sortimente existente pe piata. De aceea vin in ajutorul vostru cu cateva recomandari despre cum sa alegi cea mai buna cafea boabe si cum trebuie sa fie prajita aceasta pentru fiecare tip de bautura in parte. Achizitionarea unor boabe de cafea de calitate foarte buna va poate ajuta sa obtineti o bautura foarte gustoasa si sa profitati la maximum de espressorul vostru – boabele de cafea folosite in espressor conteaza extrem de mult, indiferent de cat de performant este acesta. Fara o cafea boabe buna nu veti obtine o bautura buna.

In randurile urmatoare veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a gasi cea mai buna cafea boabe, sugestii cu privire la magazinul de unde sa o cumparati si bineinteles, cateva recomandari cu privire la cele mai apreciate sortimente de cafea boabe.

Alegem cafea boabe single origin sau amestec?


Ei bine, aici depinde extrem de mult de gusturile voastre si de ceea ce apreciati voi mai mult. Sunt foarte multe persoane care apreciaza gustul unic al boabelor de cafea cu origine unica insa sunt si extrem de multi iubitori ai amestecurilor. Chiar si asa, atunci cand vreti o cafea boabe buna este foarte important sa alegeti un magazin de incredere, precum coffeepoint.ro. Trebuie sa precizez ca o cafea boabe single origin se refera la sortimentul de cafea ce contine boabe de cafea dintr-o singura locatie – exemplu Brazilia, Guatemla, Peru, Columbia etc. – insa cunoscatorii pot opta si pentru cafele single origin la nivel de ferma, caracterizata si printr-un pret mai mare.

Cafeaua amestec se refera la acel sortiment de cafea care contine boabe din mai multe locatii dar poate contine si boabe de cafea Arabica in amestec cu boabe de cafea Robusta, in diferite procente. Atunci cand vorbim despre un amestec de Arabica si Robusta gustul bauturilor obtinute din acest amestec va fi diferit in functie de raportul dintre aceste doua tipuri de boabe de cafea. Dintr-un amestec de cafea ce contine peste 50% Robusta se va obtine o cafea cu un gust intens amarui si cu un continut mai mare de cofeina. Practic, mai multe boabe Robusta, mai multa cofeina si un gust mai amar. Totusi, gustul este influentat mult si de gradul de prajire al boabelor de cafea, despre care vom discuta imediat.

La ce sa fii atent si de unde sa cumperi cafeaua boabe


Atunci cand vrei sa iti cumperi o cafea boabe buna trebuie sa o achizitionezi dintr-un magazin de specialitate in care vei gasi o gama variata de sortimente dar si unde poti primi informatii suplimentare, precum coffeepoint.ro. O cafea boabe buna va avea mereu specificat pe eticheta locul sau regiunea/tara de unde provin boabele dar si data la care a fost prajita. Specialistii recomanda ca o cafea boabe sa fie consumata in 2-4 saptamani de la data prajirii pentru a va bucura de un gust intens si de toate aromele acesteia. Specialistii magazinului de cafea boabe coffeepoint.ro va pot ajuta cu informatii in cazul in care vreti sa cumparati o cafea buna dar nu stiti pe care sa o alegeti.

Alegem totusi Arabica sau Robusta?


Trebuie sa stiti inca de la inceput ca tipul de cafea ales poate influenta semnificativ gustul bauturii obtinute deoarece aceste doua tipuri de boabe de cafea sunt cultivate in conditii de altitudine, sol si temperatura diferite. Pe langa gustul diferit al bauturilor si pretul acestora este diferite – o cafea Arabica este mai scumpa decat una Robusta. De aceea, marile companii de cafea prefera sa amestece aceste doua tipuri de boabe pentru a obtine un pret mai bun pentru vanzare. Desigur, acest lucru nu este neaparat unul negativ deoarece sunt extrem de multi oameni care prefera o cafea amestec.

Cafeaua Arabica este caracterizata de boabele mai mari, usor alungite si cu o aroma complexa, cu note de ciocolata, caramel sau fructe. Gustul acestora este unul fin, usor dulceag si au un continut mai scazut de cofeina. Boabele de cafea Robusta au o forma rotunjita si sunt mai mici decat cele Arabica. Acestea au un gust puternic, dur si amarui iar neprajite, acestea au o culoare verde pal. Pretul boabelor Robusta este mai mic decat in cazul Arabica deoarece au costuri de crestere si recoltare mai mici.

Gustul cafelei este influentat de tara de provenienta?


Sigur – gustul este influentat de zona in care este cultivat arborele de cafea, in functie de clima, sol dar si de plantatiile ce inconjoara arborii de cafea. Cel mai important exportator de cafea este Brazilia insa cafeaua este cultivata in aproape toata America de Sud si Centrala, Jamaica, Hawaii, Africa (Ethiopia si Kenya) sau Asia de Sud-Est. Cafeaua cultivata in tari precum Caraibe, Columbia, Panama, Costa Rica, Brazilia, Mexic si Peru are o aciditate mai mare dar o aroma fina si un gust dulceag. In cazul in care boabele sunt prajite midiu spre light, atunci intensitatea cafelei va fi mai mare.

In cazul cafelei cultivate in Asia sau Indonezia, aciditatea este mai scazuta insa gustul bauturilor este mai dur, amar si cu note pamantii. Pentru a scoate in evidenta aromele florale, prajirea boabelor de cafea trebuie sa fie mai intensa. Pentru o aroma cu note de ciocolata sau citrice trebuie sa va indreptati atentia catre sortimentele cultivate in Africa deoarece au o intensitate medie si este aromata, cu un gust complex.

Prajirea boabelor de cafea – conteaza?


La fel ca si regiunea din care provin boabele de cafea si intensitatea prajirii acestora influenteaza mult gustul lor. Asadar, o cafea usor prajita ofera bauturilor un gust acid (dar nu acru), foarte putin amarui dar aromat. Nici o cafea nu trebuie sa aiba un gust acru – atunci cand o cafea este acra inseamna ca ceva nu a mers cum trebuie in procesul de productie. Prajirea medie a cafelei ofera boabelor un continut mai mic de cofeina si isi pierd putin din aciditate. Practic, o cafea Medium Roasted are un continut mai mare de cofeina decat cea Dark Roasted si mai mic decat boabele Light Roasted. Prajirea intensa (Dark Roasted) a boabelor de cafea le ofera un aspect lucios, o culoare maro inchis si un gust amarui. Contin o cantitate mica de cofeina si sunt adesea folosite pentru prepararea espresso-ului.

Indiferent de tipul de cafea boabe ales trebuie sa acordati o atentie sporita magazinului de unde veti cumpara cafeaua preferata pentru a va asigura ca veti folosi o cafea boabe de calitate. Alegeti magazinul de specialitate coffeepoint.ro unde veti gasi cafea pentru toate gusturile, pentru acasa sau pentru afacerile voastre.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/