Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Când, cum, de ce - totul despre deparazitarea la câini

Când, cum, de ce - totul despre deparazitarea la câini

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
418

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cele mai frecvente cauze de boli grave la câini sunt determinate de prezența viermilor în corpul acestora. Așa că este deosebit de important să îți tratezi câinii imediat ce ei intră în posesia ta. Dar înainte de aceasta ai nevoie să cunoști răspunsul la câteva întrebări esențiale despre deparazitare cum ar fi, de ce este nevoie, când se face și cum, împreună cu multe alte detalii ajutătoare care te vor încuraja să tratezi deparazitarea câinilor cu cea mai mare seriozitate și responsabilitate.

Deparazitarea reprezintă un regim important de îngrijire preventivă pentru reducerea paraziților (atât interni cât și externi) în același timp cu îmbunătățirea sănătății animalului de companie. Paraziții interni și externi rămân frecvenți la câini, în special la cei care nu primesc îngrijiri veterinare de rutină. De altfel, legătura dintre prezența paraziților externi cu simptomele prezenței unor paraziți interni este nu de puține ori semnalată, existența celor două tipuri de paraziți fiind reciproc determinată. Vei avea nevoie de această operațiune de deparazitare, cu atât mai mult cu cât ea este importantă în a preveni transmiterea paraziților către tine și restul membrilor familiei tale.

Paraziții interni

Paraziții interni sunt adesea sub formă de viermi. Ei se pot transmite în diverse moduri, dar trăiesc în interiorul corpului și pot afecta o serie de organe. Paraziții externi - cum ar fi în principal puricii și căpușele - ajung în blană iar apoi se târăsc în sus pe corpul câinelui și se hrănesc cu sângele unui acestuia.

Viermii intestinali cei mai comuni în rândul caninelor sunt viermii rotunzi, viermele inimii, tenia, viermii-bici, sau viermii cârlig.

Viermele rotund - poate fi contractat prin fecale sau murdărie infectată. Este un parazit subțire, asemănător spaghetelor, cu o lungime de aproximativ 12 cm și poate provoca un aspect de burtă. Simptomele pot fi slăbiciune, scăderea în greutate, vărsături, diaree și creștere scăzută.

Viermele inimii - un alt tip de parazit intern. Acesta se transmite câinilor prin mușcăturile de țânțari. Un vierme matur produce larve în fluxul sanguin al câinelui, iar acești viermi cresc și afectează apoi inima și plămânii câinelui, ceea ce poate duce la insuficiență cardiacă congestivă și chiar moarte.

Tenia - poate infecta câinele atunci când înghite larvele de la un animal gazdă, cum ar fi un purice sau un șoarece. Aici nu există simptome foarte evidente, dar segmente mici asemănătoare orezului pot fi vizibile în jurul anusului sau în scaun. Teniile mature vor determina câinele să mănânce mai mult decât în mod normal, însă fără creștere în greutate.

Viermele bici – provoacă o inflamație cronică a intestinului. E posibil să observi mucus în scaune sau diaree și pierderea în greutate.

Viermele cârlig - unul dintre cei mai periculoși dintre toți paraziții interni. El poate fi transmis de la mamă la pui înainte de naștere sau prin alăptare. Îl descoperi prin sesizarea letargiei la câine, precum și alte simptome cum ar fi anemie, apetit slab și scaune de culoare neagră care conțin sânge.

Tratamentul pentru paraziții interni


Tratamentele de deparazitare intestinală sunt ușor de utilizat și eficiente. Ceea ce este important să reții este că aceste tratamente nu împiedică animalul de companie să mai contacteze viermi, ci ele acționează prin uciderea tuturor viermilor prezenți atunci când sunt administrate. Prin urmare, pentru a menține în mod eficient sănătatea câinelui, ar trebui să-l deparazitezi în mod regulat. Există o diversitate largă de tratamente pentru uciderea acestor viermi intestinali, însă recomandarea este să obții o rețetă de la medicul veterinar pentru a eliminarea acestor viermi, cât și pentru a preveni prezența lor, un tratament care de regulă este dat câinelui tău în fiecare lună.

Paraziții externi În afară de paraziții interni, animalele de companie pot fi afectate și de paraziți externi. Îndată ce cățelușul tău și-a început viața, el va fi ușor expus la paraziți externi, cel mai frecvent purici și căpușe, dar și păduchi sau diferite tipuri de acarieni. Aceștia se așază pe blana câinelui și pot provoca mâncărime, răni și disconfort. Paraziții externi pot fi extrem de iritanți pentru câinele tău de companie și poate provoca probleme grave ale pielii sau, așa cum am menționat anterior, chiar poate transmite boli interne.

Din momentul în care detectezi prezența acestor paraziți în blana câinelui tău este important să faci o vizită la medicul veterinar. Eradicarea promptă este foarte importantă, mai ales dacă există și alte animale de companie în gospodărie, pentru a preveni câinele tău să devină o sursă de infecție pentru celelalte animale sau pentru oameni.

Puricii

Puricii sunt întâlniți cel mai adesea în lunile mai calde, însă un inconvenient al standardului de viață ridicat de astăzi este faptul că ne păstrăm casele calde pe tot parcursul iernii, așa încât putem avea purici tot timpul anului. Ouăle și larvele puricilor trăiesc în tot mediul înconjurător și pot supraviețui până la un an, așadar este important ca, pe lângă tratamentul animalului direct de purici, să și decontaminezi mediul înconjurător. Dintre semne că animalul tău poate avea purici sunt zgârierea, mușcătura, căderea părului și cruste, în special la baza cozii și a spatelui. Puricii sunt suficient de mari încât să îi poți vedea cu ochiul liber.

Puricii mușcă animalele și le sug sângele. Animalele mai tinere sau mai mici, cu infestări semnificative cu purici, pot deveni anemice. Câinii pot dezvolta o alergie la saliva puricilor care poate duce la iritații și zgârieturi mai severe. De asemenea, câinii se pot infecta cu anumite tipuri de tenie dacă ingeră purici care transportă ouă de tenie.

Căpușele

Expunerea la căpușe poate fi sezonieră, sau în funcție de locația geografică. Ele se găsesc în mod obișnuit în zonele împădurite, arbuști și tufișuri sălbatice. Căpușele adulte caută gazde mari, cum ar fi câinii și pisicile, care ajung în aceste habitate. Căpușele se întâlnesc cel mai des în jurul gâtului câinelui, în urechi, în pliurile dintre picioare și corp, sau oriunde pe corp. Ele sunt mai mari decât puricii și sunt de obicei ușor de văzut sau simțit. Mușcăturile de căpușe pot provoca iritații ale pielii, iar infestările mai mari pot provoca anemie animalelor. Căpușele sunt capabile să răspândească boli infecțioase grave (boala Lyme) la animalele de companie și persoanele cu care se hrănesc.

Tratamentul paraziților externi

Un tratament universal, la îndemână și eficient este zgarda antiparazitară pentru îngrijirea câinilor. O poți achiziționa ușor și la un cost redus. Aceasta acționează ca un factor repelent, cu efecte rapide și satisfăcătoare. În mod suplimentar poți apela și la consultul unui medic veterinar dacă problema câinelui tău este una mai complexă și necesită un tratament special.

Sursa foto: unsplash.com/photos/y-pENmZ1v1A

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro