Bucuresti

Când și cum este momentul potrivit pentru împerecherea și reproducerea porumbeilor

Când și cum este momentul potrivit pentru împerecherea și reproducerea porumbeilor

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Vizualizari
137

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Orice crescător aflat la început de drum știe că aventura în lumea porumbeilor implică de multe ori informare din mai multe surse. Află în final că există păreri și contra și că el este singurul care își cunoaște mai bine păsările. Există însă și anumite reguli general valabile.

Dacă plănuiți perioada de împerechere planificată forțat trebuie să știți anumite aspecte:

Vârsta porumbeilor

Maturitatea păsărilor înseamnă vârsta de 6 luni aproximativ. Oarecum se poate spune că imediat după această perioadă nici nu contează sezonul, poate avea loc reproducerea, deși unii leagă reușita aceasta de climat, mediu, de temperaturile existente.

Creați confort porumbeilor

Până la momentul de împerechere, păsările masculi și femele trebuie să stea separat, spun specialiștii. După ce masculii sunt obișnuiți cu mediul lor, în boxa lor, vor fi aduse în peisaj și femelele. Pregătirile trebuie să fie minime, la modul să existe apă proaspătă și să se evite riscul de vreo contaminare la femele gestante. Nu strică să faceți cure de prevenție înainte, cu produse pentru porumbei. Pregătirea adăpostului este de asemenea importantă, notează cei din domeniu. Locul va fi ferit de umezeală, frig, astfel încât să fie din start evitate anumite boli. Trebuie să existe o rutină foarte bine stabilită în ceea ce privește curățenia și menținerea adăpostului aerisit.

Incubația

Această durează în medie 10 zile, femela depune al doilea ou la câteva ore după primul. După 18 zile de la incubație apare și eclozarea. Notabil este că în această perioadă porumbeii sunt mai silențiosi ca niciodată și este de preferat ca și crescătorul să mențină un mediu plăcut și liniștit și să nu deranjeze păsările.

Atât masculul, cât și femela se implică activ în creșterea puilor. În mod special pentru aceasta trebuie însă oferită și hrană adecvată. Există desigur și amestec nutritiv în magazinele de profil, ceea ce poate ușura foarte mult din rutina unui crescător în ceea ce privește îngrijirea porumbeilor. Este o recomandare ca astfel de amestecuri să fie achiziționate din magazine, întrucât sunt bine cântărite și mixate. Există spre exemplu o tendință de îngrășare în perioada iernii, întrucât porumbeii au parte de mai mult timp liber, nu sunt lăsați să zboare de teama prădătorilor. O alimentație echilibrată însă este șansa ca sănătatea păsărilor să nu fie afectată.

Produse Columbofile, magazinul online cu produse de calitate

Pentru cei interesați să aprofundeze tot ce ține de partea de creștere și îngrijirea a porumbeilor trebuie să știe că sunt necesare produse de calitate. Există pe această nișă nume mari de brand, iar multe dintre acestea sunt regăsite și în portofoliul de oferte de la produsecolumbofile.ro.

Regăsesc aici cei interesați produse de tratare și prevenire, accesorii, hrană de asemenea și nu doar medicamente, ci și produse cu extract natural. Vaccin, produse pentru fiecare etapă de creștere, de la năpârlire la împerechere, creșterea puilor și așa mai departe sunt ușor accesibile aici.

Comenzile pot fi realizate exclusiv online.

Contact:
0773774303
produsecolumbofile.ro

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306