Bucuresti

Capodopere ale arhitecturii sacre - Curs online

Detalii eveniment

Telefon
0213213022, 0735863845
Social links
Categorie
Evenimente casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 5 zile
Vizualizari
58

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 7 decembrie 202119:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Dacă îți este dor de o vacanță prin locuri încărcate de istorie, povești și tradiții, din 7 decembrie te invităm să participi la cursul online „Capodopere ale arhitecturii sacre” susținut de arhitectul Augustin Ioan și organizat de Fundația Calea Victoriei.

Veți explora împreună cele mai reprezentative spaţii sacre, indiferent de religiile care le-au produs, de la Göbekli Tepe la zigurate şi de la piramide la templele greceşti. Veți discuta apoi şi despre arhitectura religiilor monoteiste.

Vei afla de ce aceste clădiri sunt stranii, copleșitoare prin frumusețe și semnificație, de ce induc catharsis. Vei descoperi cele mai interesante concepte centrale ale arhitecturii și cum au fost inserate în capodoperele care astăzi sunt considerate minuni ale lumii.

Arhitectul Augustin Ioan este doctor în arhitectură, profesor universitar la UAUIM Bucureşti și Doctor al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti. De asemenea, este licenţiat în teologie ortodoxă Honoris Causa al Center for Traditionalist Orthodox Studies, Etna, CA, SUA.

Cursul este organizat în trei şedinţe, având următoarele teme:
Şedinţa 1 – Originar versus original: când şi cum se exprimă noţiunea de origine, pe care o vom defini şi o vom ilustra.
Şedinţa 2 – Genealogia lăcaşelor de cult în general şi, în particular, a bisericii: casa, templul lui Solomon şi cel al lui Irod de la Ierusalim şi basilica.
Şedinţa 3 – Asemănările, diferenţele şi conflictele dintre aşezări versus polis/urbs, pe de o parte, şi neaşezare, pe de altă parte. Vom comenta asemănările şi diferenţele între pieţe şi figurile construite care le anturează: edificii profane/tipologia turnului şi, închizând cercul, edificiile sacre.

Cele trei întâlniri au loc săptămânal, în seri de marți, de la 19.00, începând din 7 decembrie. Ca să participi, plătește online taxa de participare – 240 de lei.

Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde vei urmări cursul live, online. Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou cursul, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.