Bucuresti

Care sunt avantajele implantului dentar?

Care sunt avantajele implantului dentar?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 saptamani si 6 zile
Apartine de
AllProWeb Marketing
Vizualizari
302

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În stomatologia modernă, au fost dezvoltate soluții pentru înlocuirea dinților pierduți. Un zâmbet cu lipsuri poate duce la complicații pe termen lung, mai ales din punct de vedere estetic. Cea mai modernă soluție de reconstrucție a danturii și de recăpătare completă a funcționalității danturii o constituie implanturile dentare.
Implantul dentar este un șurub fabricat din materiale biocompatibile, care înlocuiește rădăcina dintelui natural care a fost pierdut. Lipsa dinților are un impact negativ inclusiv asupra stării emoționale, fiind un factor care declanșează scăderea încrederii în sine.

Cele mai importante avantaje ale implantului dentar
Pe lângă faptul că persoanele care beneficiază de tratament cu implanturi dentare își recapătă complet funcția masticatorie și funcția fonetică, acestea se mai bucură și de alte avantaje:

Zâmbetul are un aspect natural
Persoanele care aleg refacerea danturii cu unul sau mai multe implanturi dentare recapătă aspectul natural al zâmbetului. La clinica stomatologică TwinDent.ro, implantul dentar este o soluție personalizată pentru fiecare pacient în parte, motiv pentru care implanturile arată și se simt ca dinții naturali. Implanturile imită cu succes dinții pacientului și devin parte integrantă a danturii, fiind un tratament cu rezultate extraordinare din punct de vedere estetic.

Dinții învecinați sunt protejați
Tratamentul cu implanturi dentare nu presupune intervenția asupra dinților naturali învecinați. Spre deosebire de alte tratamente care necesită șlefuirea dinților și pierderea de țesut dentar sănătos (așa cum se întâmplă în cazul tratamentului cu punte dentară), implanturile dentare nu implică pilirea altor dinți. De asemenea, puntea dentară se sprijină pe dinții șlefuiți, care devin mult mai solicitați, ceea ce nu e valabil și în cazul implanturilor dentare.

Osul maxilar nu își pierde din volum


De fiecare dată când o persoană pierde un dinte, sfatul medicilor stomatologi vizează înlocuirea cât mai rapidă a acestuia. Motivul îl constituie pierderea osului maxilar, ce apare din cauza lipsei îndelungate a rădăcinii dintelui. Resorbția osoasă poate fi prevenită în timp util dacă se inserează un implant dentar în locul dintelui pierdut.

Pe lângă faptul că împiedică deteriorarea osului, implanturile dentare au rol benefic și în menținerea structurii faciale. Retracția osoasă implică la rândul său o modificare inestetică a structurii faciale, mai precis o deformare a fizionomiei. Inserarea implanturilor dentare stopează retracția osoasă și efectele negative ale acesteia asupra esteticii faciale, prin favorizarea menținerii integrității osoase.

Intervenția nu este dureroasă
Inserarea implantului dentar nu este o procedură dureroasă, datorită anesteziei locale. Pacientul resimte un minim de disconfort ca urmare a vibrațiilor și presiunii. La Twin Dent, cabinet stomatologic 13 Septembrie, personalul calificat se asigură că fiecare pacient se simte confortabil în timpul intervenției. Este posibil ca după implant să apară dureri sau senzații de disconfort, însă acestea sunt suportabile și pot fi calmate prin administrarea de analgezice sau antiinflamatoare, la recomandarea medicului.

Acestea sunt motivele principale pentru care implantul dentar este cel mai avantajos tratament de înlocuire a dinților pierduți. Implantul redă funcționalitatea danturii, estetica zâmbetului și nu implică sacrificarea dinților învecinați. De altfel, este o soluție pe termen lung și poate rezista chiar zeci de ani dacă pacientul menține o igienă orală optimă și respectă indicațiile medicului stomatolog.