Bucuresti

Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerii în piept?

Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerii în piept?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
282

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Durerea în piept poate fi provocată de multe afecțiuni medicale, iar unele dintre acestea sunt extrem de grave. De aceea, este important să mergem din timp la medic, pentru stabilirea unui diagnostic corect și pentru începerea tratamentului. În acest fel, ne putem salva viața, prevenind apariția unor complicații. Totuși, de multe ori, o durere în piept poate să apară și din alte cauze, nu doar ca semn al unei boli de inimă. La nivel mondial, aproximativ 20-40% dintre oameni se confruntă cu acest simptom neplăcut.

Iată care sunt cele mai frecvente situații în care se poate manifesta această problemă.

Ulcerul peptic

Pentru o persoană care nu are cunoștințe medicale, este greu de înțeles de ce ulcerul (o afecțiune a stomacului) poate provoca dureri în piept. Totuși, ulcerul peptic (boală care provoacă răni în țesutul care căptușește stomacul) se manifestă și prin dureri în piept, nu doar prin greață și dureri de stomac. Dacă aceasta este cauza disconfortului resimțit la nivelul pieptului, atunci administrarea unor medicamente antiacide poate ameliora durerea, pentru că vor reduce aciditatea din stomac.

Astmul

Pe lângă dificultățile de respirație și tusea persistentă, astmul se poate manifesta și prin durere în piept. Această boală provoacă a inflamare a căilor respiratorii, de aceea senzația de durere sau disconfort se poate extinde și la nivelul pieptului. Astmul necesită un tratament de specialitate, prin urmare este importantă stabilirea din timp a diagnosticului.

Cardiomiopatia hipertrofică


Aceasta este o boală genetică, în care mușchiul cardiac se îngroașă foarte mult, iar din această cauză nu mai poate să pompeze eficient sânge de la inimă spre alte organe. Afecțiunea se manifestă prin durere în piept, amețeală, stări de leșin și dificultăți de respirație.

Există însă și alte boli de inimă (pericardită, prolaps de valvă mitrală etc.) care se manifestă prin acest cumul de simptome, de aceea este indicată consultația la un medic cardiolog și efectuarea unor investigații de bază, precum electrocardiograma. În unele cazuri, tratamentul medicamentos nu poate rezolva problema, iar singura soluție o reprezintă procedurile minim invazive, cum este un implant de stent. Pentru aceste intervenții nu este necesară operația clasică, pentru că accesul la nivelul inimii se realizează prin intermediul cateterelor (mici tuburi din plastic introduse prin vasele de sânge, care permit medicului să trateze afecțiunea fără să fie nevoie de bisturiu).

Embolia pulmonară


O afecțiune foarte periculoasă, care ne poate pune viața în pericol, este embolia pulmonară. Problema apare atunci când un cheag de sânge rămâne blocat în artera care alimentează plămânii. Astfel, pot să apară dureri în piept, tuse cu sânge și dificultăți de respirație.

În concluzie, o durere în piept nu trebuie neglijată! O consultație de specialitate efectuată la timp și urmarea tratamentului recomandat de medic ne pot salva viața.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/adult-alb-negru-artist-ascunde-736843/