Bucuresti

Care sunt cele mai importante produse care nu trebuie sa lipseasca unui apicultor?

Care sunt cele mai importante produse care nu trebuie sa lipseasca unui apicultor?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Apartine de
Target Web
Vizualizari
391

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Deschiderea unei afaceri in domeniul apiculturii este o idee care surade multor oameni in conditiile in care, privind din exterior, cresterea albinelor nu pare a fi un lucru foarte dificil, chiar daca realitatea este cu totul alta.

Apicultura este o activitate cu o istorie foarte indelungata ce se intinde pana in vremurile antice, atunci cand oamenii vremurilor au inteles faptul ca albine, dar mai ales produsele acestora sunt defapt un "miracol" al naturii. Gustul inconfundabil al mierii, dar si nutrientii importanti din interiorul acesteia, propolisul si ceara sunt doar cateva aspecte care transforma apicultura intr-un domeniu de activitate cu o importanta majora, chiar si pentru aceste vremuri moderne pe care le traim in prezent. Mai inainte de toate insa, este important de stiut faptul ca apicultura nu este o activitate pentru oricine, pentru ca succesul intr-un astfel de domeniu este strans legat de deciziile luate, investitii sau dedicare. Concomitent insa, un bun apicultor trebuie sa aiba la indemana si o serie de produse menite sa eficientizeze intreaga activitate apicola.

Pentru ca te afli la inceput de drum, este destul de putin probabil sa cunosti multe lucruri despre apicultura si despre produsele de care te vei folosi in mod constant, fapt pentru care am alcatuit o lista scurta cu cateva dintre cele mai uzuale produse de care vei avea in mod cert nevoie in activitatea ta. Iata asadar despre ce anume este vorba.

Combinezonul apicol

Atunci cand lucrezi la stupi, protectia este un factor pe care nu il vei putea trece cu vederea, dat fiind faptul ca intepaturile albinelor pot fi fatale in anumite cazuri. Sta in natura fiecaruia dintre noi sa ne aparam casa si bunurile, iar harnicele albine nu sunt cu mult diferite de noi la acest capitol. Pentru a te putea bucura de protectie maxima atunci cand lucrezi la stupi, este recomandat sa ai in vedere achizitionarea unui combinezon apicol, produse care te va proteja de orice fel de intepatura.

Afumatoare

Este practic imposibil sa lucrezi la stupi atunci cand in interiorul acestora se afla cateva mii de albine, care vor dori sa isi apere cu orice pret "casa". In acest sens, a fost create celebra afumatoare, care asa cum ii spune si numele, este menita sa genereze fum, astfel incat albinele sa paraseasca stupul si sa devina mai putin agresive. Asigura-te ca achizitionezi o afumatoare potrivita pentru nevoile tale si cu siguranta munca la stup va deveni o reala placere, lipsita de pericole.

Hrana pentru albine

Calitatea mierii si a produselor apicole, dar si productia sunt lucruri puternic influentate de sanatatea albinelor, astfel ca furnizarea unei hrane de calitate nu reprezinta o optiune, ci mai degraba o necesitate absolut stricta. In prezent gasirea unei hrane de calitate pentru albine nu ar trebui sa reprezinta o mare provocare avand in vedere ca avem numeroase magazine online care dispun in portofoliu de aceste lucruri.

Centrifugi miere

Centrifugile pentru miere au rolul de a extrage mierea de pe faguri intr-un mod cat se poate de eficient, astfel ca este un produs cu o importanta majora in aceasta activitate. In alegerea centrifugilor pentru miere, este esential sa tii cont de numarul de stupi pe care il ai. in plus, asigura-te ca alegi una de calitate superioara pentru eficienta maxima.

Sursa foto: valleybeekeeping.co.uk/wp-content/uploads/2018/11/bee-wallpaper-20989-21526-hd-wallpapers.jpg