Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Cartea Junglei

Detalii eveniment

Telefon
0213152377
Social links
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Apartine de
Teatrul Tandarica
Vizualizari
1508

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 1 octombrie 202311:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Cartea Junglei


Este capodopera scriitorului englez Rudyard Kipling. Aparută în anul 1894, "Cartea junglei" va fi continuată, un an mai târziu, de "A doua carte a junglei".

Titlul cărții are o dublă semnificație: pe de o parte, să localizeze un ținut în care tigrii, elefanții, maimuțele, șerpii, focile, crocodilii, cămilele etc. alcatuiesc un univers tulburător, iar pe de alta parte, să sugereze că în acest ținut predomină "legea junglei", adică legea celui mai puternic, personajele alăturându-se într-o continuă luptă pentru supraviețuire. Autorul reușeste să surprindă la animale trăsaturi general umane. El face elogiul curajului, al bunătatii, al spiritului de sacrificiu și denunță lăcomia, cruzimea, viclenia. Sub forma poveștirilor, autorul prezintă creșterea și maturizarea printre animalele sălbatice a "unui pui de om", alăptat cu multă dragoste de lupoaica Rak-sha, care ii va da numele de Mowgli (brotăcelul). Mowgli este instruit în vederea deprinderii legilor junglei de către pantera Bagheera. Ursul Baloo și pitonul Kaa, personaje care il vor apăra de crudul si vicleanul tigru Shere Khan, pe care, în cele din urmă, înainte de a se întoarce printre oameni, Mowgli îl va birui.

Grație talentului său de a descrie lumea minunata a animalelor, de a le surprinde viața, de a le înzestra cu darul vorbirii, de a le transforma în personaje credibile, implicate în conflicte puternice, Rudyard Kipling se înscrie în rândul celor mai mari creatori de literatura universală. Textul cărții a fost adaptat pentru tineret de numeroase ori și de asemenea au existat mai multe adaptări pentru benzi desenate. Există mai multe filme de desene animate produse de Walt Disney, adaptate foarte liber după poveștile cu Mowgli. (Adaptările după Cartea junglei tind să se concentreze asupra aventurilor lui Mowgli.) Au existat și mai multe filme cu grade variabile de autenticitate. Filmul de animație din 1967 al lui Disney Cartea junglei. Disney a produs un sequel, Cartea junglei 2 (engleză The Jungle Book 2), pe Premiera 14 februarie 2003 în Statele Unite. (Premiera românească a avut loc la 14 aprilie 2003.) "Toomai al elefanților" a apărut pe film ca Elephant Boy, ulterior inspirând un serial de televiziune, cu același nume. Rudyard Kipling Joseph Rudyard Kipling (n. 30 decembrie 1865 Bombay, India - d. 18 ianuarie 1936) poet și prozator britanic, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1907. Este celebru prin povestirea sa pentru copii "Cartea Junglei" (1894), romanul indian de spionaj "Kim" (1901), poemele "Gunga Din" (1892) și "If- " (1895), numeroase schițe și nuvele. În 1934 i s-a acordat, alături de William Butler Yeats, Premiul Gothenburg pentru Poezie. În timpul vieții a fost considerat îndeobște poet și i s-a oferit un titlu nobiliar și postul de poet laureat - ambele refuzate de Kipling.

Spectacolul este o ilustrare aproape fidelă a cărții lui Kipling, folosind însă mijloacele specifice teatrului de animație și reprezintă o întoarcere la tradiție, pentru că se folesește pasarela și marionetele cu fire lungi. Acest lucru presupune o mare dexteritate în mânuire. Spectacolul este viu, colorat, extrem de muzical.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: teatru

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro