Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Cât de eficiente sunt mănușile medicale

Cât de eficiente sunt mănușile medicale

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
295

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Actul medical presupune contactul apropiat dintre furnizorul serviciilor de sănătate și pacient. Pentru a evita transmiterea anumitor patologii, precum și răspândirea infecțiilor, este esențial ca personalul medical să poarte echipament personal de protecție individualizat în funcție de procedurile medicale efectuate. Unul dintre elementele esențiale ale echipamentului personal de protecție este reprezentat de mănușile medicale. Citește în continuare și află care sunt tipurile de mănuși, când trebuie utilizate și cât de eficiente sunt ele.

Ce sunt mănușile medicale?

Mănușile medicale sunt o parte importantă a strategiei de control al infecțiilor și sunt folosite în timpul procedurilor și examinărilor medicale. Mâinile sunt folosite extensiv în cadrul actelor medicale, motiv pentru care acoperirea acestora este o intervenție eficientă de protejare atât a pacienților, cât și a personalului medical.

Care sunt tipurile de mănuși medicale?

Există mai multe tipuri de mănuși medicale:

 • Mănuși de examinare;
 • Mănuși chirurgicale;
 • Mănuși pentru manevrarea agenților chimioterapici (citostatice).

În funcție de tipul procedurii medicale efectuate, mănușile medicale pot fi sterile sau nesterile. În ceea ce privește materialul, cel mai frecvent sunt utilizate mănușile confecționate din latex (de exemplu mănușile din latex de pe limemedical.ro). Pentru persoanele alergice la latex, există alternativa mănușilor confecționate din clorură de polivinil (PVC), nitril sau poliuretan. Toate mănușile utilizate în cadrul procedurilor medicale trebuie să respecte standardele europene de calitate impuse de directivele și regulamentele europene.

Când trebuie utilizate mănușile medicale?

Personalul medical trebuie să folosească mănuși medicale atunci când intră în contact cu fluide biologice (sânge, secreții respiratorii, urină, materii fecale, etc), când manipulează anumite medicamente cu risc înalt (citostatice) sau diferite obiecte potențial contaminate.

Cum se folosesc mănușile medicale?

Pentru a fi eficiente în prevenirea răspândirii infecțiilor este esențial ca mănușile medicale să fie utilizate corespunzător, respectând următoarele reguli:

 • Spală-te pe mâini înainte de a-ți pune mănușile
 • Asigură-te că mănușile se potrivesc bine pe mărimea mâinilor tale și că ești confortabil pe parcursul actului medical
 • Fii atent la obiectele ascuțite care ar putea perfora mănușile
 • Înlocuiește întotdeauna mănușile dacă acestea s-au rupt
 • După îndepărtarea mănușilor spală-te pe mâini cu apă și săpun sau folosește un dezinfectant pe bază de alcool
 • Nu reutiliza niciodată mănușile
 • Nu spăla sau dezinfecta mănușile
 • Nu împărți mănușile cu alți utilizatori.

În concluzie, mănușile medicale reprezintă una dintre cele mai importante arme în lupta împotriva infecțiilor și sunt esențiale pentru livrarea în siguranță a serviciilor medicale ce presupun contact fizic. Asigură-te că folosești corect mănușile medicale pentru a-ți proteja eficient atât pacienții, cât și propria persoană!

Surse informative:
“Medical Gloves.” U.S. Food and Drug Administration, FDA, 20 Mar. 2020, fda.gov/medical-devices/personal-protective-equipment-infection-control/medical-gloves.
“Gloves Use Information Leaflet.” World Health Organization, World Health Organization, Apr. 2009, who.int/gpsc/5may/Glove_Use_Information_Leaflet.pdf.

Sursa foto: pexels.com/photo/a-person-holding-loaded-syringes-5883857/

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro