Bucuresti

Cauze si solutii impotriva inverzirii apei din piscina

Cauze si solutii impotriva inverzirii apei din piscina

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 7 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
142

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ingrijirea improprie a apei din piscina poate cauza in timp depunerea unor cantitati semnificative de materie vegetala, precum si dezvoltarea culturilor patogene. De aceea, apa se poate inverzi, generand nu doar un aspect total inestetic, ci si un risc cat se poate de serios pentru sanatate. Mai mult decat atat, factorii de la baza acestui proces pot afecta si functionalitatea sistemelor integrate in structura piscinei.

Aflam impreuna care sunt principalele motive pentru care aceasta apa se poate inverzi, precum si masurile pe care le poti lua, pentru a putea aborda intr-un mod eficient problema.

Valori incorecte ale pH-ului apei

pH-ul este un element important pentru calitatea apei din piscină, cu valori optime ale acestui indicator cuprinse in intervalul 7.2-7.4. Daca in apa este inregistrat un nivel al pH-ului ce depaseste limita maxima admisa, clorul adaugat poate fi ineficient in actiunea sa. De aceea, bacteriile se pot imprastia necontrolat in apa, cauzand astfel inverzirea acesteia. De altfel, un nivel mult prea redus al pH-ului apei din piscina cauzeaza aciditate. Intr-un astfel de context, apa actioneaza asupra elementelor de structura si design din ansamblul piscinei, realizate din materiale precum plasticul sau metalul, ducand la deteriorarea lor.

Capacitate de filtrare deficitara

Daca sistemele pentru filtrare nu functioneaza la parametri optimi, reziduurile organice si anorganice ajunse in apa pot cauza inverzirea sa. In plan secund, lipsa de initiativa, privind indepartarea constanta a acestora, genereaza mediul propice pentru inmultirea culturilor de mucegai, alge si bacterii, cu acelasi efect asupra culorii apei.

Actiunea constanta a factorilor meteo

Maximele termometrice si nivelurile de umiditate ridicate reprezinta factori meteo ce cauzeaza inmultirea algelor din apa. De aceea, se observa ca apa se inverzeste intr-un ritm mult mai alert, in timpul zilelor caniculare de vara, sau in regiuni cu o clima descrisa de aceste conditii meteo. In acest context, actiunile pentru ingrijirea apei trebuie sa fie indeplinite mult mai des, pentru a putea minimiza efectele meteo asupra aspectului sau.

Solutii impotriva inverzirii apei din piscina

Pentru a putea evita sau reduce pe cat de mult posibil acest scenariu neplacut, iti recomandam sa tii cont de urmatoarele sfaturi. Puse in practica in mod constant, acestea asigura o functionare optima a elementelor de ingrijire a piscinei. Iata ce ai de facut:

Asigura-te ca pH-ul apei este cel optim

Pentru acest lucru, vei avea nevoie de un dispozitiv digital pentru masurarea in timp real a valorii acestui indicator important. Secundar, in functie de cifrele afisate pe display, poti ajusta acest prag prin adaugarea in apa a unor corectori de pH lichizi. Asigura-te ca citesti cu atentie informatiile de pe ambalajul produsului, pentru a gestiona eficient problema.

Verifica periodic elementele sistemului de filtrare

Acestea se demonteaza cu simplitatea, iar curatarea lor se poate realiza cu ajutorul unei perii si al apei curate. Daca aciditatea a distrus anumite suprafete ale acestor componente, poate fi necesar cu altele noi si sa te asiguri ca nivelul pH-ului din apa nu va mai scadea atat de mult. Citeste recomandarile producatorului pentru montarea corecta a acestora.

Utilizeaza produsele potrivite pentru aceasta problema

Cele mai bune solutii pentru apa verde din piscina sunt avizate de Minsterul Sanatatii, cu formule active a caror actiune previne dezvoltarea algelor si bateriilor. De asemenea, datorita caracterului coagulant al formului, apa din piscina devine mult mai limpede. Nu in ultimul rand, solutiile pentru apa verde din piscina trebuie sa indeparteze fosfatii din rezervele de apa, odata cu inotatorii sau materiile vegetale aduse de vant.

Este simplu sa eviti inverzirea apei din piscina, atunci cand ai la indemana sfaturile necesare si produsele potrivite. O piscina curata reprezinta mediul ideal pentru distractia intregii familii, dar si un spatiu ferit de factorii ce pot cauza probleme de serioase cat se poate de grave.


Sursa foto: shutterstock_1652315104.jpg