Bucuresti

Ce aspecte trebuie să primeze atunci când alegi un fotoliu rulant?

Ce aspecte trebuie să primeze atunci când alegi un fotoliu rulant?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
AllProWeb Marketing
Vizualizari
84

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Identificarea scaunului cu rotile potrivit este o prioritate pentru persoanele care nu se pot deplasa singure, din diferite considerente: fie au suferit un accident și capacitatea de deplasare le este restricționată, fie au trecut recent printr-o intervenție și se află în perioada de recuperare ori suferă de o afecțiune care limitează parțial sau total mobilitatea. În oricare dintre aceste cazuri, alegerea unui fotoliu rulant sau scaun cu rotile nu este tocmai ușoară.

Cel mai important, scaunul rulant trebuie să fie ales în funcție de nevoile terapeutice ale utilizatorului și de particularitățile acestuia, cum ar fi înălțimea și greutatea. Un astfel de dispozitiv ales corect îmbunătățește calitatea vieții persoanei care îl folosește, fiind un dispozitiv medical care îi oferă sprijin permanent atunci când vrea să participe la activități obișnuite ce implică deplasarea dintr-un punct într-altul.

Fotoliul rulant se alege în funcție de mediul de utilizare și de particularitățile utilizatorului

Un aspect important în momentul alegerii unui fotoliu rulant îl constituie mediul în care acesta va fi utilizat. De exemplu, pentru o locuință în care ușa de la intrare sau ușile de interior sunt foarte înguste, va fi necesar un un scaun cu rotile pliabil, ușor de manevrat și de transportat dintr-o încăpere în alta. Un alt detaliu important îl constituie mediul de utilizare al fotoliului (interior sau exterior), motiv pentru care se vor lua în calcul și activitățile de zi cu zi ale utilizatorului (dacă acesta lucrează, călătorește, se deplasează cu mijloace de transport în comun etc.)

În ceea ce privește particularitățile utilizatorului, acestea sunt definitorii pentru alegerea scaunului rulant potrivit. Se va ține cont de vârsta și de greutatea acestuia. Fotoliile rulante au o structură rezistentă, iar în oferta magazinului Tesa Medical pot fi găsite inclusiv fotolii pentru utilizatorii supraponderali. Fiecare produs este însoțit de specificațiile tehnice care îi vor ajuta pe cei interesați să facă cea mai potrivită alegere.

Nevoile terapeutice ale utilizatorului determină tipul potrivit de fotoliu rulant

Cât despre nevoile terapeutice ale utilizatorului, trebuie înainte de toate să se determine gradul de mobilitate al acestuia, mai precis dacă poate antrena scaunul cu rotile pe cont propriu sau dacă are nevoie de asistență. Site-ul TesaMedical.ro pune la dispoziție modele de fotolii rulante potrivite pentru ambele categorii de persoane:

  • cu antrenare manuală: fotoliile rulante cu antrenare manuală se adresează utilizatorilor care au putere suficientă în brațe pentru a împinge roțile. Acestea se potrivesc atât pentru interior, cât și pentru exterior. În cazul în care utilizatorul nu dispune de suficientă putere în brațe, fotoliul rulant poate fi pus în mișcare de o altă persoană;
  • electric: acest dispozitiv medical modern este potrivit pentru utilizatorii care vor independență în deplasare deși nu dispun de suficientă putere în brațe pentru a atrena roțile unui fotoliu rulant cu antrenare manuală. Acesta poate fi utilizat în interior și în exterior, având autonomie diferită în funcție de model.

Alegerea fotoliului rulant potrivit este simplificată de soluțiile oferite de Tesa Medical, dispozitivele de reabilitare fiind un real ajutor pentru persoanele care au mobilitate redusă și care vor să participe la activități obișnuite, inclusiv munca și călătoriile.