Bucuresti

Ce este dobânda și ce trebuie să știi înainte de a cere un împrumut

Ce este dobânda și ce trebuie să știi înainte de a cere un împrumut

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
265

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O situație urgentă, care necesită rezolvare imediată, te poate pune în încurcătură, când banii abia ajung de la o lună la alta. Soluția la îndemâna tuturor este un împrumut de la o rudă sau un prieten apropiat. Dacă nu ai această posibilitate, poți apela la un credit urgent online.

Tot mai multe situații neprevăzute care apar când nu te aștepți, te prind fără bani în buzunar. Problemele sunt urgente și nu suportă amânare, motiv pentru care trebuie să faci rost de bani rapid. Rudele și prietenii sunt primii la care te gândești, dar ce se întâmplă când ei nu te pot ajuta? Poți lua un împrumut online pentru ca banii să ajungă la tine în cel mai scurt timp.

În funcție de suma împrumutată dobânda creditului de urgență se va calcula doar la suma pe care o vei utiliza, din limita admisă. Pașii de urmat pentru obținerea unui astfel de împrumut de urgență sunt destul de simpli, iar condițiile pe care trebuie să le îndeplinești sunt ușor de atins.

1. Simulator de credit

Intră pe site-ul instituției financiare nebancare care crezi că te poate ajuta cu acest tip de împrumut și la Calculator online trebuie să introduci suma de care ai nevoie. Imediat vei avea toate informațiile necesare. Astfel, vei știi încă de la început care este suma totală pe care o vei avea de returnat în momentul în care creditarea se va încheia. Dobânda pe care o vei plăti este calculată automat în funcție de suma împrumutată, perioada contractuală, dar ține cont și de suma pe care o vei folosi din valoarea totală a creditului.

2. Solicitarea împrumutului

Totul se realizează online în această perioadă. Așadar vei cere un împrumut online și dacă îndeplinești condițiile minime vei primi banii direct în contul pe care îl furnizezi.

3. Condiții obligatorii

Pentru orice formă de împrumut și în acest caz trebuie să îndeplinești câteva condiții, fără de care nu poți primi suma necesară:

  • Reședința în România
  • Vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani
  • Dovada obținerii unui venit lunar
  • Fără datorii active
  • Cont bancar activ și card bancar atașat acestui cont
  • Utilizator al serviciilor de internet banking.

4. Plata împrumutului

Se poate face tot online, în regim de self pay sau la casieria unei bănci, caz în care vei plăti contravaloarea acestui serviciu. Dacă ai banii mai devreme este indicat să achiți creditul anticipat, astfel încât costul total să fie mai mic. Vei plăti, în aceste condiții doar suma împrumutată și dobânda acumulată până în acel moment.

5. Situații speciale

Dacă nu poți plăti creditul la data încheierii contractului, îți recomandăm să anunți. Poți să apelezi la varianta amânării împrumutului, dar acest lucru va fi taxat cu o nouă sumă și se realizează în anumite condiții. Dacă înregistrezi întârzieri la plata sumei de restituit trebuie să anunți pentru a identifica un nou plan de rambursare a sumei.

A doua zi după data scadentă începi să acumulezi penalități, iar dacă vei încerca să scoți noi sume de bani, vei observa blocajul. Neplata sumelor datorate va afecta bonitatea ta, atât în fata instituției financiare nebancare care te-a împrumutat, cât și pe viitor, în alte solicitări către instituții financiare la care ai putea să mai apelezi pentru rezolvarea viitoarelor probleme.

Atenție! Obligațiile de plată care nu sunt îndeplinite pot ajunge la terțe persoane, situație în care costurile de revendicare a neplății vor ajunge la clientul care deține împrumutul.

Un credit urgent te ajută să rezolvi problemele presante. Condițiile de împrumut online sunt relaxate, iar banii vor ajunge imediat în contul tău. Rambursarea, la încheierea perioadei contractuale, îți poate aduce bani mai mulți la al doilea împrumut. Cu toate acestea, bonitatea îți va fi afectată dacă nu plătești la timp.

Sursa foto: unsplash.com/photos/djyf3cKrwF0