Bucuresti

Ce piese de mobilier nu ar trebui să lipsească dintr-un cabinet medical?

Ce piese de mobilier nu ar trebui să lipsească dintr-un cabinet medical?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
AllProWeb Marketing
Vizualizari
115

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Indiferent de specificul serviciilor care sunt prestate în cadrul său (ginecologie, cardiologie, otorinolaringologie etc.), un cabinet medical trebuie să fie dotat corespunzător și să îndeplinească standarde riguroase de igienă și siguranță. În funcție de tipul cabinetului, dotările pot să varieze. De exemplu, într-un cabinet de ginecologie va exista o masă de examinare ginecologică, în vreme ce un cabinet ORL va fi dotat cu o masă sau un scaun de examinare destinat consultațiilor și tratamentelor din această categorie.

Totuși, există anumite elemente care se regăsesc de obicei în fiecare cabinet medical, indiferent de tipul său. Este vorba despre câteva piese de mobilier medical, mai precis anumite elemente nelipsite dintr-un astfel de cabinet, care vizează confortul pacienților și care facilitează activitatea practicanților.

Canapeaua de examinare este indispensabilă în mai multe tipuri de cabinete medicale

Canapeaua de examinare reprezintă o dotare minimă obligatorie pentru mai multe tipuri de cabinete medicale, cum ar fi cele de familie sau cele de pediatrie. Necesara în cazul unui consult sau tratament, canapeaua de examinare este unul dintre elementele principale necesare în dotarea unui astfel de cabinet. Magazinul Med-Tehnica.ro pune la dispoziție o categorie dedicată acestor piese de mobilier, de unde se pot achiziționa diferite modele și culori de canapele de examinare.

Canapelele au spătar reglabil manual sau cu motor electric. În ambele cazuri, materialele sunt rezistente și structura canapelei favorizează confortul pacientului. Canapeaua de examinare fixă este ușor de asamblat și permite ajustarea manuală a spătarului, fiind întâlnită în majoritatea cabinetelor medicale, în special în cabinetele medicilor de familie. Canapeaua de examinare electrică este prevăzută cu roți și este potrivită pentru examinările mai complexe, dar și pentru controalele de rutină. Canapeaua este mobilă și permite reglarea spătarului și a înălțimii prin intermediul telecomenzii.

Cărucioarele și mesele mobile asigură acces rapid la instrumente

Un alt element prezent în majoritatea cabinetelor medicale este căruciorul pentru instrumentar. În raport cu specificul cabinetului, acesta servește la depozitarea unor instrumente precum foarfece, pense auriculare, pansamente etc. În cadrul unei săli de operație, aceasta devine indispensabilă și oferă acces rapid la instrumente mai complexe ca pense chirurgicale, bisturiu și alte ustensile care trebuie să fie la îndemâna medicului.

Cărucioarele pentru instrumentar pot avea mai multe tăvițe și au avantajul de a fi dotate cu roți, ceea ce le face să fie ușor de transportat. Acestea își pot regăsi utilitatea în cadrul oricărui cabinet medical, fiind o piesă de mobilier medical destinată depozitării și accesului rapid la unelte și instrumente.

Canapeaua de examinare și masa pentru instrumentar sunt doar două dintre piesele de mobilier regăsite în majoritatea cabinetelor medicale. Confortul și siguranța pacientului sunt două criterii care trebuie să primeze în amenajarea unui cabinet, iar fiecare element poate să contribuie la îndeplinirea acestor atribute.

Atât mesele de examinare, cât și cărucioarele pentru instrumentar sunt incluse în oferta magazinului Med-Tehnica.ro, precum și alte categorii de mobilier medical, cum ar fi mesele de operație, scaunele de recoltare, dulapurile medicale, tărgi etc. Fiecare dintre acestea prioritizează confortul pacienților și au un design modern, îndeplinind în egală măsură normele de siguranță.

Sursa foto: med-tehnica.ro