Bucuresti

Ce poţi face cu materialele rămase de la renovarea casei

Ce poţi face cu materialele rămase de la renovarea casei

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 6 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
96

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Procesul de reabilitare a locuințelor este unul care nu îți poate oferi o estimare reală a materialelor de care ai nevoie de-a lungul procesului. Spre deosebire de etapa de proiectare structurală, când din calculul structural rezultă anumite cantități de materiale pe care este neapărat nevoie să le achiziționezi, în cazul renovărilor poți doar să estimezi în funcție de consumurile menționate de către producător pe etichetele de produs.

Ce facem cu materialele în plus care ne rămân după renovare? Ei bine iată câteva idei de reutilizare.

Folosește cimentul pentru scări sau alei

Dacă analizezi pretul cimentului la Mathaus vei vedea că ei au întotdeauna oferte la astfel de produse, însă cu siguranță nu este deloc rentabil să arunci sacii de ciment care îți rămân după oprirea lucrărilor de renovare. Poți însă să reutilizezi cimentul rămas, folosindu-l pentru elementele exterioare pe care le mai ai de realizat.

Scări

Scările pot fi construite din substrat de ciment pentru ca mai apoi să le acoperi cu un material care să le confere și aspectul deosebit. Scările din ciment vor avea nevoie de armare pe colțuri, deoarece acolo este pericolul cel mai mare de rupere, însă dacă acest aspect este realizat în mod corect te vei bucura de scări care durează zeci de ani.

Trotuare perimetrale

Trotuarele perimetrale sunt elementele de construcție care împrejmuiesc locuința și care asigură scurgerea apei în exterior, spre zonele de colectare. Trotuarele perimetrale au un ușor unghi de înclinație care permite scurgerea apei și sunt continue de-a lungul zidurilor, astfel încât să poată proteja împotriva infiltrațiilor.

Alei exterioare

Unele persoane aleg piatra naturală pentru alei, alții pietrișul. Poți face o combinație deosebită între aceste idei, alături de diment, sau poți pur și simplu să alegi să delimitezi aleile pietonale doar cu ciment. În acest fel vei economisi bani și materiale și nu vei fi nevoit să arunci restul de ciment rămas în urma renovării.

Folosește vopseaua lavabilă pentru diferite proiecte DIY

Uneori se poate întâmpla să îți rămână cantități însemnate de vopsea, deoarece aplicarea și rezultatele depind, în mare parte și de calitatea acesteia. Dacă ai cumpărat o vopsea de calitate care acoperă din primul strat, e păcat să nu o utilizezi, așa că verifică tipul substratului pe care se poate aplica și dă o nouă viață elementelor constructive din casa ta. Atenție însă, unele tipuri de vopsea sunt pentru interior, în vreme ce altele sunt pentru exterior, iar unele tipuri sunt pentru orice substrat, în vreme ce altele se delimitează pe tipuri speciale de straturi suport (lemn, metal, piatră etc.)

Folosește parchetul pentru zone de trecere

Dacă ai rămas cu un surplus de parchet, de orice tip ar fi acesta, gândește-te care sunt zonele care ar putea avea nevoie de acoperire. Unele persoane aleg chiar să facă trecerea de la acoperiri uzuale la pardoseli calde, drept pentru care poți lua în calcul aplicarea parchetului în bucătărie, hol sau baie, în funcție, desigur și de aspectul și amenajarea interiorului. Același lucru se poate întâmpla și în cazul plăcilor ceramice, drept pentru care poți lua în calcul placarea teraselor, a logiilor sau a balcoanelor, economisind astfel banii pe care i-ai fi dat și pentru amenajarea acestor spații.

Folosește tinciul pentru mici reparații

Zonele care știi că au probleme în casa ta pot fi remediate cu ajutorul tinciului. Acest material de acoperire este folosit cu precădere în zona pereților sau la reconstrucția anumitor tipuri de elemente. Vei putea utiliza însă acest produs și pentru mici reparații, de tipul golurilor de mici dimensiuni sau a fisurilor, astfel încât să nu fii nevoit să arunci materialul.

Dacă îți rămân materiale de la ultimul proiect de renovare, nu te grăbi să le arunci. Păstrează-le pentru lucrările următoare și completează necesarul de produs din magazinul Mathaus de pe Calea Victoriei 112-114, București sau de pe platforma virtuală pentru ca fiecare modificare adusă casei tale să-ți ofere utilitate, confort și aspect plăcut!

Sursa foto: unsplash.com/photos/8NvFlA8DO6Q