Bucuresti

Ce trebuie să cauți când cauți o companie de IT outsourcing?

Ce trebuie să cauți când cauți o companie de IT outsourcing?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
776

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Înainte să detaliem acest subiect, trebuie să stablim ce înseamnă IT outsourcing.

Prin IT outsourcing se înțelege folosirea serviciilor unor companii de software development pentru soluții legate de procesele de afaceri, soluții de infrastructură pentru afaceri sau aplicații. Astfel, daca o companie are nevoie de un soft, o aplicatie sau chiar de un website, poate subcontracta serviciile oferite de companiile deIT outsourcing pentru a presta acest serviciu.

Care sunt tipurile de IT outsourcing?
Externalizare domestică - aceasta implică colaborarea cu o companie locală (din aceeași țară) de servicii de outsourcing.

Externalizare nearshore - pentru a dezvolta și îmbunătății relațiile de afaceri, companiile aleg sa lucreze cu companii de IT outsourcing care sunt localizate în țări vecine.

Externalizare offshore – acest tip de colabrare implică cooperarea cu companii localizate în țări stabile din punct de vedere politic si economic, de preferat cu costuri salariale scăzute și taxe mici.

De obicei, companiile aleg să externalizeze servicii precum crearea de aplicații, dezvoltare software si web, servicii tehnice, sisteme de telecomunicație, infrastructura hardware sau software, managementul informatiilor, stocare de date, etc.

Dar de ce aleg să externalizeze aceste servicii? Motivele sunt multe dar cele mai importante sunt legate de concentrarea pe îmbunătățirea obiectivelor companiei, controlarea costurilor operaționale, creșterea eficienței în ceea ce privește sarcinile care consumă timp sau pur și simplu împărțirea riscului cu compania cu care se colaboreză. Aceste motive ne conduc la următoarea întrebare.

De ce ar trebui să colaborezi cu companii care lucrează în regim de IT outsourcing?
Primul motiv care ne vine în minte este reducerea costurilor. Folosind externalizare serviciilor, o companie poate face economii în ceea ce priveste echipamentul, adică, nu mai trebuie să-l cumpere. Puterea de muncă este un alt aspect important. De obicei, companiile au tendința să aleagă să lucreze cu companiile localizate în tări unde puterea de munca este mai puțin scumpă dar profesionistă și cu potențial și cunoșținte de specialitate.Dacă compania nu are personalul necesar pentru a dezvolta software-ul sau aplicația dorită, este cel mai bine să aleagă o companie care lucrează în regim de outsourcing. Astfel, compania are acces la cunoștinte de specialitate și experiență și nu trebuie să platească pentru training-ul propriilor angajați. Din fericire, companiile IT pot furniza echipament și servicii la costuri mai reduse decat ar fi necesare pentru o investitie în interiorul companiei solicitante.

Externalizarea este cea mai buna soluție pentru proiecte mici și medii. În loc să angajeze persoane noi pentru un proiect temporar, o companie ar trebui să folosească serviciile oferite de companiile de externalizare IT.

AROBS - provider de top pentru IT outsourcing
AROBS Transilvania Software este un furnizor de servicii software, ce s-a înființat în anul 1998 în Cluj-Napoca. De atunci, compania a reușit să furnizeze servicii externalizate de software offshore și nearshore clienților din întreaga lume. Experții nostri pot livra orice tip de software în domenii Automotive, Life Sciences, Travel&Hospitality, IoT și Enterprise Solutions.

AROBS este listată ca fiind una dintre cele mai bune companii IT din România pe Clutch.