Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Ce trebuie să știi dacă îți dorești să îți deschizi un restaurant: norme de igienă

Ce trebuie să știi dacă îți dorești să îți deschizi un restaurant: norme de igienă

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
411

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Dacă urmează să îți deschizi un restaurant în perioada următoare, ar fi bine să te informezi corespunzător asupra normelor de igienă pe care trebuie să le respecți. În această industrie, nu există loc de greșeli, iar fiecare angajat implicat trebuie să se supună acestor reguli riguroase. Dacă nu există anumite standarde de calitate, nu riști doar pierderea clienților, ci și amenzi mari sau chiar închiderea locului. Iată care sunt cele mai importante norme de igienă de la care nu trebuie să te abați:

Proceduri de curățenie și dezinfectare


Mesele și scaunele trebuie să fie curățare în mod repetat, de mai multe ori pe zi – obligatoriu după fiecare client. Instrumentele de gătit, vasele, tacâmurile trebuie curățate și sterilizate periodic. În fiecare zi podeaua trebuie curățată și dezinfectată cu produse pentru curatenie profesionale. Balustradele, mânerele de uși și alte suprafețe pe care clienții pun mâna frecvent ar trebui șterse și igienizate periodic. Săptămânal trebuie curățată și dezinfectată bucătăria restaurantului și fiecare obiect din bucătărie, de la vasele de gătit, la corpul de iluminat, chiar și pereți. Bucătăria necesită o atenție specială și un proces de curățare în profunzime pentru că a elimina orice sursă de toxiinfecție alimentară.

Organizarea suprafețelor de lucru în bucătărie

Suprafețele de lucru ar trebui bine delimitate în bucătăria restaurantului, nu doar pentru evitarea contaminării alimentelor, ci și pentru o bună eficiență în procesul de gătire. Spre exemplu, carnea crudă nu poate fi tranșată sau spălată în același loc în care cureți sau tai legumele pentru că riscul de răspândire al bacteriilor este mare. Alimentele folosite vor trebui spălate și curățate corect, iar fiecare ingredient depozitat în condiții corespunzătoare. Din bucătărie nu trebuie să lipsească săpunul lichid, role hartie și alte materiale care ajută la păstrarea curățeniei și a igienei mâinilor.

Reguli de igienă pentru angajați

Fiecare angajat, de la cel care lucrează în bucătărie, la cel care intră în contact direct cu clientul, trebuie să urmeze reguli stricte de igienă. Spălatul pe mâini periodic este o operațiune obligatorie pentru evitarea transmiterii bacteriilor – angajații trebuie să se spele pe mâini înainte de a începe lucrul, după utilizarea toaletei și ori de câte ori necesar în timpul programului. Angajații care lucrează în bucătărie cu alimentele trebuie să își dezinfecteze mâinile după fiecare fel de mâncare preparat, mai ales dacă printre ingrediente s-a numărat carnea crudă sau ouăle – alimente cu risc mare de contaminare).

Respectarea normelor de igienă nu este opțională, ci obligatorie și orice planificare de deschidere a unui restaurant ar trebui să înceapă cu acest aspect al igienei și siguranței alimentare.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro