Bucuresti

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți iei un credit de nevoi personale?

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți iei un credit de nevoi personale?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 4 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
289

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Împrumuturile de nevoi personale pot oferi o alternativă accesibilă la cardurile de credit și te pot ajuta să finanțezi achizițiile mari din viață, economisind în același timp dobânzi. Din ce în ce mai mult, împrumuturile personale sunt în creștere în popularitate, pe piața noastră crescând în ultimii ani cu aproximativ 30%.

Cerințele pentru împrumut de nevoi personal variază în funcție de creditor, dar există câteva elemente - cum ar fi scorul de credit și venitul - pe care instituțiile financiare le iau întotdeauna în considerare atunci când examinează solicitanții. Înainte de a începe să aplici pentru un împrumut, familiarizează-te cu calificările comune pe care va trebui să le îndeplinești și cu documentația pe care trebuie să o furnizezi. Aceste cunoștințe te pot ajuta să eficientizezi procesul de înscriere și îți pot îmbunătăți șansele de calificare.

Ce este un împrumut de nevoi personale?

Când soliciți un împrumut de nevoi personale, soliciți să împrumuți o anumită sumă de bani de la o instituție de creditare, cum ar fi o bancă sau o uniune de credit, sau mai nou un creditor online. În timp ce fondurile dintr-un credit ipotecar trebuie utilizate pentru a plăti o casă sau vei obține un împrumut auto pentru finanțarea unei achiziții de mașini, un împrumut de nevoi personale poate fi utilizat în diferite scopuri. Poți solicita un împrumut personal pentru a te ajuta să plătești cheltuielile de educație sau medicale, să cumperi un articol major de uz casnic, cum ar fi un cuptor sau un aparat nou, să achiți o vacanță sau să consolidezi datoria. Rambursarea unui împrumut de nevoi personale este diferită de rambursarea datoriilor cardului de credit. Cu un împrumut personal, plătiți rate fixe pe o anumită perioadă de timp, până când rambursarea datoriei este completă.

Tipuri de credite de nevoi personale

Există două tipuri de împrumuturi de nevoi personale - garantate și negarantate. Împrumuturile de nevoi personale cele mai întâlnite sunt negarantate, ele nu sunt garantate de garanții. Creditorul decide dacă te califici pe baza istoricului tău financiar. Dacă nu te califici pentru un împrumut negarantat sau dorești o rată a dobânzii mai mică, unii creditori oferă și împrumuturi garantate.

Împrumuturile de nevoi personale garantate sunt susținute de garanții, cum ar fi un cont de economii sau un CD (certificat de depozit, pentru un cont de economii din care nu poți efectua retrageri), sau uneori de o ipotecă Dacă nu îți poți efectua plățile, creditorul are de obicei dreptul de a-ți revendica activul ca plată pentru împrumut. Iată două cerințe comune la care se referă instituțiile financiare atunci când evaluează cererile de împrumut.

Scorul creditului și istoricul

Scorul de credit al unui solicitant este unul dintre cei mai importanți factori pe care un creditor îi ia în considerare atunci când evaluează o cerere de împrumut. Scorurile de credit variază de la 300 la 850 și se bazează pe factori precum istoricul plăților, suma datoriei restante și durata istoricului de credit. Mulți creditori cer solicitanților să aibă un scor minim de aproximativ 600 pentru a se califica, dar unii creditori vor împrumuta solicitanților fără niciun istoric de credit.

Venituri

Nu te mira, totuși, dacă creditorul tău nu dezvăluie cerințele de venit minim. Acordarea unui credit de nevoi personale în 2021 nu mai este condiționată de un venit minim (se acorda și cu salariul minim pe economie) ci doar valoarea acestuia depinde de veniturile tale. Dovezile privind veniturile pot include declarații fiscale recente, extrase bancare lunare, cote de plată și scrisori semnate de la angajatori; solicitanții care desfășoară activități independente pot furniza declarații fiscale sau depozite bancare. Înainte de a solicita un împrumut de nevoi personale, ar mai trebui să cunoști câteva condiții comune de împrumut, inclusiv:

Principalul

Aceasta este suma pe care o împrumuți. De exemplu, dacă soliciți un împrumut de nevoi personale de 50.000 RON, suma respectivă este principalul. Chiar dacă pentru o achiziție ai de acoperit o sumă în EURO, împrumuturile se acordă numai în RON. Poți însă folosi cursul BNR pentru a converti sumele din RON în EURO. Când creditorul calculează dobânzile pe care ți le va percepe, își bazează calculul pe principalul pe care îl datorezi. Pe măsură ce rambursezi în continuare un împrumut de nevoi personale, suma principalului scade.

Dobânda

Când contractezi un împrumut de nevoi personale, ești de acord să îți rambursezi datoria cu dobânzi, care este în esență „comisionul” împrumutatului pentru a-ți permite să folosești banii lor și să îi rambursezi în timp. Vei plăti o taxă lunară de dobândă în plus față de partea din plată care se îndreaptă spre reducerea principalului. Dobânda este de obicei exprimată ca procentaj.

TAE

TAE înseamnă „rata procentuală anuală”. Când contractezi orice fel de împrumut, pe lângă dobândă, creditorul va percepe de obicei comisioane pentru efectuarea împrumutului. TAE încorporează atât rata dobânzii, cât și comisioanele pentru creditor, pentru a-ți oferi o imagine mai bună a costului real al împrumutului. Compararea TAE-urilor este o modalitate bună de a compara accesibilitatea și valoarea diferitelor împrumuturi de nevoi personale.

Contractarea unui împrumut de nevoi personale poate fi o decizie importantă de luat, așa că parcurge această listă cu cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le cunoști înainte de a aplica - pentru a te asigura că te apropii cât mai mult de visul tău.

Sursa foto: pexels.com/photo/crop-businessman-giving-contract-to-woman-to-sign-3760067/