Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Ce trebuie să știi despre energia obținută din surse alternative

Ce trebuie să știi despre energia obținută din surse alternative

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
429

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pe măsură ce consumul de energie al oamenilor a continuat să crească, presiunea asupra naturii a ajuns la un nivel alarmant atât pentru puterea de regenerare a mediului, cât și pentru sănătatea și standardul de viață al oamenilor. Obținerea de energie curată, din surse diferite de cele tradiționale, este una dintre căile prin care putem reduce impactul negativ asupra mediului, inclusiv la nivelul propriei locuințe. Mulți oameni au însă doar informații generale despre sursele alternative de energie, astfel că este firesc să nu înțeleagă pe deplin ce presupune adoptarea acestora. Descoperă în continuare ce trebuie să știi despre energia obținută din surse alternative.

Care sunt sursele de energie alternativă?

Producția tradițională de energie se bazează pe combustibili fosili, care poluează, precum petrolul sau cărbunele. Producția alternativă pune în valoare sursele regenerabile prietenoase cu mediul, ca:

  • Vântul. Vântul este o sursă de energie inegal distribuită geografic, pentru că unele zone au curenți de aer puternici, în timp ce altele au vânt slab. Vântul alimentează turbine eoliene industriale, dar și casnice, care sunt mai mici și pot fi montate pe acoperișuri sau în curți.
  • Soarele. Soarele este un gigant de energie, pe care îl putem exploata prin intermediul panourilor fotovoltaice și al celor solare termice.
  • Izvoarele și punctele geotermale. Căldura extremă din adâncul Pământului alimentează izvoare subterane sau anumite puncte din scoarța acestuia. Cu ajutorul unor centrale speciale, oamenii pot transforma căldura în energie electrică sau termică.
  • Apa. Forța apei satisface mare parte din nevoia noastră, de energie, prin intermediul hidrocentralelor.
  • Biomasa. Reziduurile vegetale înmagazinează energie pe care o putem transforma, prin ardere, în căldură și apoi electricitate.
  • Biogazul. Bacteriile transformă excrementele animalelor în metan, pe care îl putem folosi pentru a încălzi apa menajeră sau creea electricitate pentru locuință sau fermă.

Sursele de energie alternativă sunt rentabile

Deși costurile de achiziție și instalare a unor sisteme verzi de producere a energiei pot fi destul de mari, pe termen lung investiția se amortizează. Facturile de energie lunare, care ne afectează semnificativ bugetul, pot fi astfel reduse. Unele sisteme alternative necesită costuri minime de întreținere, pe perioade lungi, cum este cazul panourilor fotovoltaice sau panourilor solare termice. Astfel, investiția se recuperează mai repede. În plus, tehnologia evoluează continuu iar sistemele alternative se ieftinesc și devin tot mai eficiente. Excesul de energie produs poate fi vândut rețelei la care proprietarul este racordat, astfel că acesta devine și producător.

Energia verde este și versatilă

Sistemele de energie alternativă pot fi instalate pe acoperișuri sau în apropierea casei și pot fi mutate de la o locuință la alta. Energia obținută poate fi folosită imediat sau stocată în acumulatori pentru consum ulterior. Sursele de energie alternativă alimentează inclusiv zone izolate, neracordate la rețeaua principală. O locuință în mijlocul naturii oferă același confort ca una din mediul urban dacă este dotată cu panouri solare sau cu o centralăgeotermală ori pe bază de biomasă sau cu o turbină eoliană.

Energia produsă din surse alternative chiar salvează natura

Numeroase persoane cred că impactul surselor alternative de energie asupra mediului nu este semnificativ, dar acest lucru nu este conform cu realitatea. Pe măsură ce tot mai mulți oameni au adoptat energie verde, poluarea produsă de producția de electricitate a scăzut. Adoptarea sistemelor de energie alternativă, în special a celor solare, ajută mediul să se mențină și chiar să se refacă.

Energia din surse alternative este benefică pentru mediu, dar și pentru buzunarul și confortul nostru. Fără îndoială, aceasta este energia viitorului, care va înlocui datorită eficienței și faptului că este regenerabilă sursele tradiționale de energie, tot mai reduse după mai bine de un secol de consum masiv.

Sursa foto: pexels.com/photo/300-sl-alternative-energy-blue-sky-clouds-371900/

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/