Bucuresti

Ce trebuie sa știi despre nicotina?

Ce trebuie sa știi despre nicotina?

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
785

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Prezenta, deopotriva in tigari clasice si in tigari electronice, nicotina este o substanta deosebit de controversata. Are si de ce, in conditiile in care in cazul in care este inhalata in cantitati industriale, poate sa fie letala. Nu este cazul fumatorilor insa, fiind necesare nu mai putin de 68 de pachete pe zi pentru a ajunge la o cantitate de nicotina care sa genereze probleme. Nicotina este sigura, asadar, singura sa problema fiind faptul ca genereaza dependenta si ca aduce cu sine alte substante nocive, luate din tutun. Din fericire, piata din ce in ce mai dezvoltata a tigarii electronice, reuseste sa ofere nicotina fara toate celelalte substante.

Mic istoric al nicotinei


Desi ai impresia ca tutunul este fumat de mii de ani, prima aparitie a acestuia a avut loc in anul 1500. Este adevarat ca fumau si oamenii din antichitate, cum ar fi grecii si romanii, insa plantele aromate erau principalele surse pentru tigari. Menta, eucaliptul sau piperul erau uscate si fumate asa cum este fumat tutunul de astazi.
Initial, tutunul a fost fumat doar in America, de catre amerindieni. Cei care au ajuns cu Columb in America insa, au incercat, le-a placut si au decis sa ia seminte si sa le planteze si in Europa. Astfel, tutunul a devenit din ce in ce mai raspandit si a ajuns sa fie o adevarata moneda de schimb. Inca de la aparitia sa in Europa, tutunul a cunoscut reticiente din partea nefumatorilor. Cu cat reticientele au fost mai mari insa, cu atat numarul de fumatori a crescut, ceea ce a dus la numarul fumatorilor de astazi si la industria tutunului.

Care sunt problemele pe care le poate genera nicotina, pe langa faptul ca in cantitati uriase este letala?


Asa cum precizam, nu este periculoasa decat in cantitati mari. Fumatul zilnic insa, poate sa duca la intoxicatii supra acute, la tulburari digestive si la tulburari cardiace. Fumatul suprima senzatia de foame, ceea ce duce la slabire si atrage foarte multe persoane supraponderale. Per total, nicotina este o substanta nociva, insa nu mortala. Marea problema a tutunului sta in alte substante prezente in tigara, ceea ce face tigara electronica sa fie din ce in ce mai apreciata.

Autor