Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Ce utilaje de șantier îți sunt necesare când îți construiești singur o casă?

Ce utilaje de șantier îți sunt necesare când îți construiești singur o casă?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
401

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Construirea unei case în regie proprie implică un efort suplimentar în documentare, deoarece ești nevoit să afli și să pui în practică lucruri pe care profesioniștii din domeniu le știu deja. Pentru a te ajuta, îți arătăm în cele ce urmează care sunt utilajele de care ai nevoie pe șantier și cum pot acestea să eficientizeze lucrările de construire.

Miniîncărcătoarele

Miniîncărcătoarele sunt utilaje de șantier de dimensiuni reduse, care te pot ajuta în realizarea lucrărilor de săpare, de mutare a deșeurilor din construcții sau a materialelor, dar și pentru amenajarea corectă a spațiilor de lucru. Vei vedea că există miniincarcatoare pe roti dar și pe șenile, iar dacă vrei să alegi ar trebui să știi că roțile funcționează foarte bine pe terenuri practice, drepte, în vreme ce miniîncărcătoarele pe șenile ajută la deplasarea utilajului chiar și pe soluri dificile.

Excavatoare


În funcție de specificul lucrărilor tale poți alege excavatorul potrivit, iar acesta te va ajuta într-o multitudine de lucrări. De la lucrări de săpare la curățarea terenului, iar, uneori, chiar și cu implicații în încărcarea unor tipuri de materiale necesare pe șantier, excavatorul este un utilaj cu proprietăți foarte bune care te va ajuta să eficientizezi procesele de construire.

Buldoexcavatoarele

Similare excavatoarelor, însă de dimensiuni mult mai reduse, aceste utilaje de șantier permit o rotație mai bună a axului și a cupei, astfel încât lucrările să poate fi realizate mai eficient, pe o rază mai amplă. Și în acest caz vei putea alege buldoexcavatorul potrivit, începând de la cele de talie mică și terminând cu cele de talie mare, în funcție de lucrările pe care le ai de realizat și de dimensiunea șantierului.

Autogredere

De cele mai multe ori, înainte de începerea lucrărilor de construire, terenul necesită curățare. Autogrederele sunt soluția optimă pentru curățarea solului, pentru stabilizare și tasare, fiind folosite chiar și în cazul deszăpezirilor de drumuri, acolo unde este cazul.

Compactoare de sol

În urma analizelor geotehnice de laborator vei afla care sunt caracteristicile terenului pe care vrei să construiești. În concordanță cu acestea vei putea ști dacă ai nevoie de un utilaj care să asigure compactarea terenului, astfel încât acesta să fie potrivit pentru fundare și implicit pentru construire. În cazul în care este nevoie de aducerea unor tipuri coezive de soluri, acestea vor necesita compactarea, iar în acest sens compactorul este cea mai bună soluție. Un sol compactat și nivelat te va ajuta să construiești în mod corect, fără a-ți face griji cu privire la caracteristicile de rezistență ale acestuia.

Excavatoare pentru demolări


În cazul în care pe sol există deja o construcție, vei avea nevoie de un utilaj care să te ajute să o demolezi. Excavatoarele speciale pentru demolări pot face acest lucru, iar ulterior vei putea folosi un încărcător frontal pentru a curăța deșeurile din construcții.

Utilajele de șantier: le cumperi sau le închiriezi?

Firește, întrebarea se pune dacă este mai eficient să cumperi utilajele de șantier sau să le închiriezi, însă răspunsul depinde doar de situația în care te afli. Dacă proiectul tău este singular, atunci poate fi o idee bună să închiriezi utilajele, sau să le cumperi pe cele cu adevărat necesare, cum sunt miniîncărcătoarele și excavatoarele. Dacă, însă plănuiești construirea pe termen lung, atunci cumpărarea utilajelor este cu adevărat necesară. Investiția se va amortiza rapid, pe măsură ce vei folosi utilajele în șantierele în care vei lucra.

Utilajele de șantier sunt necesare pentru a face lucrările dorite, așa că alege-le pe cele de care ai cu adevărat nevoie și bucură-te de o adevărată experiență chiar și dacă ești novice în domeniu.

Sursa foto: unsplash.com/photos/pX66y31DOIQ

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro