Bucuresti

Cele mai bune dispozitive pentru curățarea piscinei

Cele mai bune dispozitive pentru curățarea piscinei

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
359

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Construirea unei piscine presupune și asumarea unei responsabilități serioase, deoarece aceasta are nevoie de întreținere permanentă. Apa din piscină trebuie să fie în permanență curată și este nevoie ca pH-ul ei să fie menținut la un nivel optim. La acestea se adaugă și folosirea de substanțe dezinfectante, care să împiedice dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor, precum și curățarea periodică a suprafețelor piscinei.

Pentru aceste proceduri există dispozitive și substanțe speciale, care pot să-ți ușureze cât mai mult munca, iar mai jos îți prezentăm o listă cu cele care nu trebuie să-ți lipsească din magazie.

Dispozitive pentru curățarea piscinei

Pentru a evita riscul apariției unor probleme de sănătate, dar și pentru a te bucura permanent de o apă limpede, piscina trebuie să fie curățată cu regularitate. Apa se curăța zilnic de frunze, insecte și alte deșeuri, iar marginile se curăță cel puțin o dată pe săptămână. Pentru aceste operațiuni, de care te poți ocupa singur, sunt recomandate următoarele dispozitive:

  • Plasa cu mâner telescopic – se folosește pentru curățarea zilnică a apei, pentru a „pescui” frunzele și alte deșeuri care ajung accidental în piscină. Lungimea mânerului se poate ajusta, astfel încât să poți ajunge cu plasa în orice zonă a piscinei. După utilizare, plasa trebuie curățată, la rândul ei.
  • Periile pentru piscină – trebuie să apelezi la ele cel puțin o dată pe săptămână, pentru a curăța marginile piscinei și treptele. Această operațiune este necesară pentru că pe aceste suprafețe se depun sedimente, care le fac alunecoase și astfel apare riscul unor accidente. În plus, aceste depuneri sunt medii favorabile pentru dezvoltarea unor bacterii care contaminează apa. Cele mai practice sunt periile care se pot atașa mânerului telescopic, pentru că astfel vei putea curăța și suprafețele din zonele mai greu accesibile.
  • Aspiratorul pentru podeaua piscinei – este dispozitivul ideal, care permite curățarea fundului piscinei, fără a fi nevoie de golirea bazinului. Cele mai ieftine sunt aspiratoarele manuale, care se manevrează cu ajutorul mânerului telescopic, însă există și aspiratoare automate.

Dispozitive de întreținere

Pe lângă operațiunile de curățare, calitatea apei trebuie monitorizată în permanență, pentru a te asigura că pH-ul este la valori optime, iar cantitatea de substanțe dezinfectante este suficientă. Și la acest capitol sunt disponibile o serie de dispozitive, dintre care cele mai bune sunt următoarele:

  • Sistemul de electroliză – denumit și electrolizor, este un dispozitiv care îndeplinește o serie de operații importante pentru menținerea calității apei. Astfel, poate genera clor prin procesul de electroliză, poate asigura controlul pH-ului, dar și managementul ciclurilor de filtrare a apei. De asemenea, sistemele mai performante pot controla și echipamente periferice, cum ar fi un sistem de irigații, un sistem de iluminare a piscinei sau o instalație de hidromasaj.
  • Testerul de apă sau pH-metru digital – cu ajutorul acestuia se măsoară periodic nivelul pH-ului apei, care trebuie să aibă valori cuprinse între 7.00 și 7.50. În funcție de nivelul indicat, în apă se adaugă corectori de pH, care pot crește sau pot scădea nivelul, până la valoarea recomandată.
  • Sistemul de filtrare – este esențial pentru întreținerea apei din piscină, filtrarea asigurând un procent de 80% din întregul proces. Sistemul optim se alege ținând cont de debitul apei, care se calculează în funcție de volumul piscinei, de puterea pompei care furnizează apa din bazin și de consumul electric. În topul preferințelor conduc sistemele de filtrare cu nisip și cele cu cartuș, însă mai există și alte sisteme.

Toate aceste operațiuni de curățare și întreținere presupun costuri pe care trebuie să le iei în calcul atunci când te decizi să-ți construiești o piscină în curtea casei. Costurile variază în funcție de dimensiunile piscinei, de sistemele de filtrare și purificare pentru care optezi, dar și în funcție de calitatea substanțelor folosite pentru dezinfectarea apei.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/runaway-mese-divertisment-1809850/