Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cele mai importante investigații medicale recomandate anual

Cele mai importante investigații medicale recomandate anual

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
400

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Investigațiile anuale au un rol mai important decât crezi pentru sănătatea noastră. În general, tindem să amânăm consultațiile medicale de rutină, mai ales dacă ne simțim bine. În schimb, la apariția unor simptome fugim la medic, crezând că problema se va rezolva rapid. Din păcate, unele afecțiuni sunt cronice și nu se vindecă, însă necesită tratament pentru tot restul vieții. Pe de altă parte, există boli care nu se manifestă în stadii incipiente. Investigațiile anuale pot ajuta la prevenirea unor afecțiuni grave sau la depistarea lor precoce și la inițierea timpurie a tratamentului. Iată care sunt investigațiile cele mai importante pe care trebuie să le faci anual.

Analize de laborator

Analizele de laborator pot ajuta la diagnosticarea multor afecțiuni, deoarece depistează valorile anormale ale unor parametri, care apar în contextul unor boli. Spre exemplu, o hemoleucogramă alterată ajută la diagnosticul anemiilor. Există multe tipuri de analize de sânge pe care le poți face de rutină, cum ar fi:

  • Hemoleucograma (numărul de celule sangvine)
  • Glicemia (nivelul de glucoză din sânge)
  • Transaminaze (TGP și TGO, enzime ale ficatului)
  • VSH (viteza de sedimentare a hematiilor)
  • Ureea
  • Creatinina serică
  • Proteina C reactivă

Acestea pot depista boli hepatice, renale, neoplazii, boli cardiovasculare, infecții, inflamații. În funcție de alte boli prezente,de factori de risc sau de vârstă, poate fi nevoie și de alte analize – hemoglobina glicată pentru pacienții cu diabet, TSH și FT4 pentru femeile peste 40 de ani, PSA (antigen prostatic specific) pentru bărbații peste 55 de ani. Sumarul de urină și coprocultura (analiza fecalelor) se recomandă, de asemenea, anual și pot depista infecții și boli urinare sau digestive.

Electrocardiogramă

Electrocardiograma este o investigație simplă, rapidă și accesibilă care ajută la depistarea multor afecțiuni cardiovasculare. Aceasta înregistrează activitatea electrică a inimii și o transformă într-un grafic cu unde. În funcție de aspectul graficului, se pot depista modificări ale activității inimii. Timpul total de efectuare a unei electrocardiograme este de 10 minute. Dacă rezultatele sunt anormale, medicul te poate îndruma spre alte investigații cardiologice. Poți efectua o electrocardiogramă în multe centre medicale, inclusiv în Centrele de Excelență Ares.

Consult stomatologic

Consultul stomatologic este absolut necesar pentru menținerea sănătății cavității orale și danturii. Consultul stomatologic ajută la depistarea problemelor dentare, cum ar fi cariile în stadii incipiente și bolile gingivale care duc în timp la pierderea dinților. De asemenea, consultul stomatologic poate depista modificări ale cavității bucale, cum sunt cele din contextul unor infecții sau cancerului bucal. În plus, medicul dentist îți va explica modul corect de a-ți curăța dinții, pentru a preveni afecțiunile dentare. În cadrul consultului stomatologic de rutină se efectuează și igienizarea dentară, extrem de importantă pentru prevenirea parodontozei, cariilor și pierderii dinților.

Consultație ginecologică

În cazul femeilor, consultația ginecologică nu trebuie să lipsească din pachetul anual de investigații medicale. În cadrul consultației se efectuează un examen pelvin, iar medicul examinează vulva, vaginul și colul uterin. De asemenea, este important să se recolteze țesut cervical pentru efectuarea Testului Babeș-Papanicolau. Acesta este un test de screening pentru cancerul de col uterin. Alte investigații ginecologice recomandate anual sunt analiza de secreție vaginală, care ajută la depistarea infecțiilor vaginale, și ecografia transvaginală, pentru vizualizarea colului uterin, uterului și ovarelor. Ecografia transvaginală se efectuează prin introducerea unei sonde ecografice în vagin.

Ecografie abdominală


Ecografia abdominală ajută la depistarea afecțiunilor la nivelul organelor interne. Se efectuează prin deplasarea sondei ecografice pe suprafața abdomenului. Aceasta ajută la vizualizarea ficatului, stomacului, pancreasului, splinei, rinichilor, veziculei biliare, intestinelor, ovarelor și uterului.

Deși acestea sunt principalele investigații anuale recomandate, trebuie să iei în considerare că, în funcție de anumite boli de care suferi, poate fi nevoie și de alte consultații sau investigații suplimentare. Spre exemplu, pacienții cu diabet trebuie să efectueze și un consult cardiologic, neurologic sau oftalmologic, alături de analizele și investigațiile aferente acestora.

Așadar, nu neglija investigațiile medicale de rutină și întreabă medicul dacă mai trebuie să faci și alte investigații în plus.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/echipament-spital-ecg-3089883/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro