Bucuresti

Cele mai întâlnite întrebări despre un mesaj de condoleanțe

Cele mai întâlnite întrebări despre un mesaj de condoleanțe

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 luni si 1 saptamana
Vizualizari
171

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Mesaj de condoleanțe: ce este bine de știut despre acesta? Ce trebuie să punctăm în acest mesaj atunci când ne adresăm unei persoane care suferă o pierdere? Iată mai multe informații!

Atunci când o persoană importantă pentru tine suferă o pierdere, în cele mai multe cazuri, cuvintele sunt de prisos, pentru că nu pot aduce o mare schimbare în ceea ce s-a întâmplat deja. Cu toate acestea, mesajul de condoleanțe este important, pentru că este modul în care îi putem transmite persoanei în cauză că ne gândim la ea și că are suport din partea noastră. Deși acest mesaj nu aduce o mare schimbare, asta nu înseamnă că efortul pe care îl depunem este în zadar, pentru că, în momentele copleșitoare, ne poate ajuta să știm că avem sprijin din partea persoanelor din jurul nostru, la care putem apela atunci când simțim nevoia să ne descărcăm de ceea ce simțim.

Bineînțeles, nevoile fiecărui om depinde în funcție de mai mulți factorii, dar cert este că acest mesaj condoleanțe nu are cum să facă prea mult rău, atâta timp cât sunt respectate anumite criterii. Deși nu sunt foarte grele sau foarte greu de anticipat, este bine să ne informăm corect înainte de a trimite un mesaj de condoleanțe, pentru că perioada prin care trece persoana căreia dorim să ne adresăm este una sensibilă și nu ne dorim să-i accentuăm gândurile și trăirile.

Pentru că mesajul de condoleanțe face parte din categoria acelor subiecte despre care se știu mult prea puține informații și despre care nu se discută prea mult, în cele ce urmează în cadrul acestui articol, vom încerca să răspundem celor mai întâlnite întrebări pe care le ai.

Cum trebuie formulat mesajul de condoleanțe?

Atunci când formulăm acest mesaj condoleanțe, adresarea pe care o avem depinde foarte mult de relaționarea pe care am avut-o de-a lungul timpului cu persoana căreia dorim să ne adresăm. Din acest punct de vedere, în funcție de legătura pe care o avem, putem decide dacă ne adresăm la persoana a treia sau dacă ne adresăm într-un mod mai apropiat. Deși nu pare că ar conta foarte mult, adevărul este că adresarea pe care o avem contează, pentru că, mai ales în acea perioadă sensibilă prin care trebuie să treacă persoana căreia dorim să ne adresăm, nu ne dorim să îi accentuăm trăirile sau să părem lipsiți de respect în fața sa.

În cele ce urmează, întregul mesaj de condoleanțe poate să conțină părerea noastră de rău față de ceea ce s-a întâmplat, regretele pe care le avem, iar dacă este cazul, putem menționa că se poate baza oricând pe sprijin din partea noastră. Dacă legătura pe care o avem cu persoana căreia dorim să-i transmitem acest mesaj ne permite, putem include chiar și câteva vorba despre persoana care a trecut în neființă: cum o știam și cum ne vom aminti de ea în continuare, poate câteva trăiri frumoase și interesante pe care le-am avut cu aceasta pe timpul vieții sale și nu numai.

În tot acest timp, chiar dacă legătura este una stabilă, trebuie să avem grijă ca întreaga formulare să fie una adecvată situației, pentru ca persoana căreia îi transmitem mesajul să nu creadă că îi alocăm vreo formă de lipsă de respect, printre multe altele. Trebuie să ne exprimăm clar, concret, să scriem corect gramatical și să ne asigurăm că mesajul este recepționat așa cum am dorit să-l transmitem.

Când se poate trimite acest mesaj condoleanțe?

O altă dificultate pe care o întâmpinăm adesea, după ce aflăm că o persoană dragă nouă a pierdut pe cineva, este tocmai aceasta: când trebuie să trimitem acest mesaj de condoleanțe? Chiar și din acest punct de vedere, putem lua în considerare legătura și relaționarea pe care o avem cu persoana căreia dorim să ne adresăm. În general, putem lua în considerare să trimitem acest mesaj de condoleanțe a doua zi după ce a survenit decesul, dacă aflăm în acest termen scurt.

De ce să trimitem mesajul a doua zi după ce a survenit decesul?


Pentru că această situație este una copleșitoare, motiv pentru care nu ne dorim să accentuăm stările mai puțin plăcute pe care persoana în cauză le are. Deși nevoile diferă de la om la om, nevoia de timp este adesea întâlnită în momentul în care survine decesul unei persoane importante. Dacă vrem să ne asigurăm, totuși, că transmitem acest motiv pentru care nu am trimis acest mesaj mai devreme, putem menționa că nu am vrut să deranjăm și o putem ruga să ne transmită dacă are vreo necesitate sau dacă consideră că prezența noastră ar ajuta-o în vreun fel, fiind deschiși din acest punct de vedere.

Dacă avem posibilitatea de a merge la capelă sau chiar la înmormântare, este bine de știut că putem achiziționa acele accesorii funerare de care avem nevoie de la firma de servicii funerare non stop București. Aceasta ne pune la dispoziție o gamă extinsă de obiecte ce sunt necesare acestei perioade, din cadrul căreia putem alege ce considerăm că este mai potrivit. Și pentru ca lucrurile să fie și mai simple, o echipă va fi alături de tine în acele momente, oferindu-ți consultanța funerară pe care o meriți și îndrumările de care ai nevoie, pentru a face alegerile potrivite.