Bucuresti

Cele mai populare destinații turistice din Grecia

Cele mai populare destinații turistice din Grecia

Detalii

Categorie
Oferte / Pachete Turistice
Modificat
acum 4 saptamani si 2 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
104

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Grecia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de foarte mulți români. Peisaje absolut spectaculoase, condiții de cazare excelente, prețuri avantajoase, temperaturi foarte prietenoase și o bucătărie pe măsură. Cam acestea sunt, pe scurt, motivele principale pentru a alege vechea Eladă dacă vrei să te bucuri de o călătorie relaxantă, aproape de casă. Fiecare insulă grecească este cunoscută pentru ceva aparte, așa că dacă te gândești să-ți plănuiești în detaliu escapada perfectă în Grecia descoperă mai departe care sunt cele mai populare locuri din țara elenă.

Riviera Olimpului

La poalele nisipoase ale munților care se întâlnesc cu marea Egee, în Riviera Olimpului, te poți bucura de o vacanță deosebită. Această zonă este potrivită pentru cei care apreciază muntele și marea deopotrivă și vor să îmbine experiența plăcută pe care le-o oferă plajele largi cu nisip fin și apa albastră cu excursiile în zona montană și vegetația bogată. Riviera Olimpului este într-o regiune numită Pieria, iar atenția turiștilor care ajung în această zonă este concentrată în mod special pe orașul Katerini.

Zakynthos

Parte a insulelor Ionice, Zakynthos este vestită pentru relieful deluros care predomină insula, vegetația luxuriantă, apa turcoaz, dar și viața de noapte din anumite stațiuni precum Laganas. De asemenea, unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia se găsesc aici – Porto Limnionas, Kalamaki, Dafni, Banana Beach, Argassi ori Gerakas. Zakynthos reprezintă o opțiune populară pentru turiștii de pretutindeni și datorită celebrei plaje Navagio, unde se află probabil cea mai fotografiată epavă din Europa și cunoscutele țestoase Caretta Caretta.

Creta

Am putea spune cu mare încredere că nu există persoană care să nu fi auzit de Creta. Această insulă grecească este locul nașterii lui Zeus, potrivit mitologiei Greciei, dar și zona de unde au plecat legendele Olimpului. Importanța culturală și istorică a Cretei este uriașă, iar pentru că e locuită încă din vremea neoliticului, insula a păstrat și foarte multe elemente din vechea civilizație greacă. Pe lângă posibilitatea de a descoperi mai multe despre rădăcinile acestei minunate țări, cei care ajung în Creta se pot relaxa pe plajele cu nisip auriu, au posibilitatea de a explora vechiul port și oraș în stil venețian ori se pot distra într-unul dintre cluburile moderne din zonă.

Halkidiki

Dacă intenționezi să ajungi într-o regiune complexă din toate punctele de vedere, atunci Halkidiki reprezintă cea mai potrivită alegere. Stațiunea are plaje ofertante, dar și numeroase facilități distractive pentru că este un loc de explorare și aventură, păduri de pin și aer proaspăt, munți, vegetație bogată, sporturi pe apă sau activități culturale. Cele trei brațe – Kassandra, Sithonia și Athos, cunoscute ca Tridentului lui Poseidon, formează această peninsulă atât de vizitată de către turiști.

Thassos

Aflată la 600 de kilometri de țara noastră, insula Thassos atrage atenția tuturor românilor cu peisajele sale paradisiace. Extrem de accesibilă, această regiune oferă ape albastre și plaje cu nisip alb și auriu, fiind considerată o adevărată oază de relaxare. Practic, în Thassos poți să combini foarte ușor plăcerea statului la soare cu cățăratul pe muntele Ipsario deoarece este unul dintre locurile elene care oferă atât mare cât și zone montane.

Santorini

Sau Thira, așa cum o numesc grecii, este cea mai sudică insulă dintre Ciclade. Unică și spectaculoasă pentru că este formată din resturile unui crater vulcanic, Santorini nu poate lipsi de pe lista destinațiilor populare din Grecia. Albul orbitor ce se reflectă în razele soarelui, florile foarte colorate și albastrul perfect al regiunii nu dezamăgesc niciun turist, fie că ajunge în zonă la începutul sau la finalul sezonului estival.

Acestea sunt doar câteva dintre zonele spectaculoase ale Greciei care atrag numeroși turiști în fiecare an. Răspândite în mările Egee și Ionică, insulele elene oferă atracții pe care nu ai cum să le descoperi în întreaga viață, așa că organizează cât mai curând o vacanță în vechea Eladă dacă îți dorești să explorezi unele dintre cele mai fascinante peisaje din lume.

Sursa foto: pexels.com

Filtre

Destinatii oferite: Grecia