Bucuresti

Concert Clasic Extraordinar In Memoriam Lella Cincu

Detalii petrecere/concert

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
961

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 12 aprilie 2008 

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

Tenorul George Dragomir, absolvent al Liceului de Muzica Dinu Lipatti din Bucuresti la clasa prof. Anca Hertea, si admis in acest an universitar la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, elev al conf.univ. dr. Claudia Pop a hotarat ca spectacolele sale independente, el deja fiind solist la Institutia Tinerilor Muzicieni, sa parcurga o stagiune independenta, in care sa-si exercite calitatile de manager cultural cat si sa isi dezvolte experienta scenica si cea artistica.George Dragomir a hotarat odata cu stingerea din viata a unei mari soprane – Lella Cincu, sa organizeze in data de 12 aprilie orele 18:00 la Centrul Cultural M.A.I, sala Marin Preda, un Concert Clasic Extraordinar In Memorian Lella Cincu.
Organizatorul tine sa specifice ca este foarte important sa ii celebram pe marii nostri artisti si atunci cand sunt printre noi si atunci cand se sting.

In concert vor interpreta :
1.Tenorul George Dragomir - student la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov ; solist al ITM ; manager cultural independent.
2.Soprana Luiza Dan - studenta anul IV la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii Spiru Haret la clasa doamnei prof. Georgeta Pinghireac.
3.Baritonul Eugen Dragos Voicu – absolvent al UNMB, precum si a cursului de master la clasa Maestrului Pompeiu Harasteanu; de asemenea activeaza ca artist liric la Operetei Ion Dacian din Bucuresti.
4.Soprana Mihai Alexandra – absolventa a UNMB la clasa doamnei prof. Silvia Voinea
5.Baritonul Marius Nine – student anul IV la UNMB, la clasa prof. Nicolae Constantinescu.
6.Soprana Silvia Minea - abolventa a UNMB ; membra de onoare a Corului condus de Emil Matei.
7.Mezzosoprana Irina Onea - - studenta anul II la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii Spiru Haret la clasa doamnei prof. Georgeta Pinghireac
George Dragomir va colabora pentru prima data si cu Liceul Dinu Lipatti, invitand clasa doamnei prof. Cristina Magureanu. Astfel vor participa si elevii :
Mihai Dumitrescu, Adriana Georghisor, Eliza Preda, Miruna Nache, Andreea Runceanu, Elmas Mehmet, Filip Panait, Mihai Sanduleasa, Ionut Godja.
La pian vor acompania :
1.Razvan Luculescu2.Ana Pocitari3.Irina Voicu4.Adina Cocargeanu5.Ghizela Tulvan6.Olga PodobinskiIn program:J.Strauss, G.Verdi, J.Offenbach, W.A.Mozart, Ciclul "Dichterliebe" de R.Schumann, ciclul Liederkreis de R.Schumann, Hugo Wolf, Ch.Gounod, Debussy, M. Jora, Samul Barber, Stradella, G.Enescu, G. Puccini, G.Faure, P.Constantinescu, C-S-Saens, G.Bizet, V.Bellini, G.Donizetti, Tib.Brediceanu, etc
La acest Concert intrarea va fi libera!

Concertul va fi prezentat de FLORENTINA TUDORACHE – membra de onoare a corului Patriarhiei Romane.Cateva cuvinte pentru a ne aminti de soprana Lella Cincu:
Lella Cincu s-a nãscut la Timisoara, pe 29 iunie 1923. Intre anii 1931 si 1940, a studiat vioara, la Conservatorul Municipal din Timisoara, cu Adelaide Iancovici. Apoi, a studiat canto la Conservatorul de Artã Dramaticã din Timisoara (1945-1947) si la Conservatorul din Bucuresti (1947-1951), cu Arta Florescu si Constantin Stroescu, Jean Ranzescu – clasa de operã (regie), Ion Dumitrescu (teorie si solfegiu), Paul Constantinescu (armonie), Nicolae Buicliu (contrapunct), Zeno Vancea (istoria muzicii). In perioada 1957-1958, s-a perfectionat la Vercelli (Italia), unde a studiat cu Giulia Tess si Campo Gagliano. Pe 6 ianuarie 1953, a debutat in rolul Siebel din Faust de Gounod, pe scena Operei Romane din Bucuresti.A fost actritã a Teatrului CFR Giulesti din Bucuresti (1947-1949), solistã a Operei Romane din Bucuresti (1952-1974) si a Teatrului din St. Pölten, Austria (1975-1983).A participat la numeroase concursuri internationale de canto, fiind laureatã a Festivalului Mondial al Tineretului de la Bucuresti, in 1953, Primãvara la Praga in 1954, Verviers (Belgia) in 1957 – castigand premiul I.Duminicã, 23 martie 2008, la ora 7,30 dimineata, soprana Lella Cincu s-a stins din viatã, la aproape 85 de ani.