Bucuresti

Concert Sitar

Concert Sitar

Detalii petrecere/concert

Telefon
0213362127, 0766686638
Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
Ceainaria Cinci
Vizualizari
721

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 14 august 201420:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

Exponent al scolii Senia, si discipol al maestrului de faima internationala Pandit Debu Chaudhuri, Victor studiaza sitarul in India din anul 2003 find invitat sa concerteze la numeroase evenimente internationale cat si pentru diverse personalitati cum ar fi presedintele Indiei sau presedintele Romaniei.

Victor interpreteaza muzica indiana la un sitar special care are doar saptesprezece taste dar care permite executarea pe fiecare tasta a cinci tonuri consecutive spre deosebire de sitarele obisnuite in care cantatul pe verticala permite producerea unui numar mai mic de note muzicale.

Muzica clasica Indiana a fost apanajul curtilor regale pana relativ recent fiind accesibila unui numar redus de oameni iar transmiterea ei peste generatii a avut loc prin relatia Guru discipol.

Stilul abordat este specific traditiei Senia, puritatea prezentarii compozitiei si a constructiilor frazelor muzicale este esentiala fiind cunoscuta drept “Shudha Vani”, daca in alte scoli de sitar aceasta a fost diluata prin introducerea de elemente din alte stiluri muzicale sau prin schimbarea tehnicii de ciupire a coardelor, reprezentantii scolii Senia urmeaza stilul clasic Dhrupad de interpretare iar tehnica de ciupire a coardelor este derivata din cea a instrumentului antic veena.

Va asteptam la o seara magica, deopotriva relaxanta si profunda, haideti sa recreem atmosfera de la curtea imparatului Akbar acolo unde Tansen, intemeiatorul scolii Senia interpreta compozitii capabile sa influenteze elementele naturii, sa porneasca ploia sau focul.

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta