Bucuresti

Concurs de eseuri pentru liceenii din Sectorul 3

Concurs de eseuri pentru liceenii din Sectorul 3

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
827

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Asociația Geo Club invită elevii care învață în liceele din Sectorul 3 al Municipiului București să se înscrie în concursul de eseuri desfășurat în cadrul proiectului „Împreună pentru un mediu inclusiv”. Concursul de eseuri „Împreună pentru un mediu inclusiv” aduce în atenție teme din domeniul drepturilor omului, fiind organizat în cadrul proiectului cu același nume.

Elevii sunt invitați să realizeze eseuri de aproximativ 500 de cuvinte pe o temă la alegere din domeniul drepturilor omului și să le înscrie în concurs până pe 25 octombrie, urmând ca rezultatele să fie anunțate la câteva zile după, în urma evaluării. 50 de lucrări înscrise vor fi premiate cu câte un loc într-o sesiune de formare pe drepturile omului, desfășurată în luna noiembrie a acestui an.

„Pe site-ul proiectului am oferit câteva exemple de teme pentru eseurile ce pot fi înscrise în concurs, de la dezbaterea unor drepturi și libertăți, de la motive pentru apărarea drepturilor omului la obstacole în calea respectării acestora în comunitate, situația acestora în România și în Europa sau accesul tinerilor la drepturi. Tema eseului este la alegere, se pot înscrie elevii care învață într-un liceu din Sectorul 3, iar trimiterea lucrărilor se face online, prin intermediul unui formular disponibil pe site sau la adresa de email concurs @ mediuinclusiv.ro”, transmite Mădălin Blidaru, manager de proiect în cadrul Asociației Geo Club.

Proiectul „Împreună pentru un mediu inclusiv” își propune să crească gradul de informare al elevilor cu privire la impactul atitudinilor și comportamentelor negative precum discursul instigator la ură, xenofobia, discriminarea și nu numai, invitând elevii să se înscrie în concurs și desfășurând o sesiune de formare bazată pe metode de educație nonformală în domeniul drepturilor omului.

Proiectul este organizat de Asociația Geeo Club și finanțat de Primăria Sectorului 3 al Municipiului București prin intermediul programului anual de finanțări nerambursabile din bugetul local pentru activități nonprofit de interes general.