Bucuresti

Cuburile de gheață producție proprie, bune pentru a răci multe băuturi

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
349

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Gheața în fulgi și gheața granulată sunt utilizate frecvent pentru a răci mâncarea și vasele expuse în vitrinele de prezentare. Pentru a obține gheață de diferite tipuri, se utilizează dispozitive cu principii de funcționare și capacități diverse, în funcție de cazul concret ce necesită folosirea gheții. Pentru a răci băuturi în unitățile HoReCa se utilizează de obicei anumite tipuri de gheață cubică (sau în diferite alte forme). Prin urmare, în restaurante, mai nou se pot găsi adesea mașini cuburi de gheață cu performanțe foarte bune. Multe dintre acestea sunt achiziționate de la TC Romania Crown Cool.

Cel mai adesea, cuburile de gheață se produc în același mod în care este folosit și pentru a îngheța apa într-o tavă într-un frigider casnic. Doar cantitatea este mai mare. Principiul funcționării sale este așadar cel binecunoscut: pentru a obține gheață trebuie să se toarne apă în matriță și să se pună tava în echipamentul de congelare. Când apa îngheață, trebuie să se scoată tava și cuburile de gheață din ea. Diferența dintre o mașină de gheață și această „tehnologie” aflată la îndemâna utilizatorului casnic constă în automatizarea procesului de umplere a apei și de extragere a cuburilor de gheață din formele de înghețare.

O mașină de produs gheață în mod profesional necesită conexiuni electrice, la rețeaua de apă și de canalizare pentru a funcționa în parametrii optimi. Așadar, principiul general în toate mașinile de gheață este același: apa este turnată în matriță unde îngheață, după care matrița se încălzește puțin, atât cât să permită cuburilor formate să se desprindă de pereții matriței și să cadă în buncăr, după care ciclul se repetă ori de câte ori este nevoie.

Coșul se umple până când gheața închide contactele senzorului și aparatul de gheață intră în modul de așteptare. Cubul de gheață este cea mai comună formă cunoscută de clienții din baruri, restaurante. Cuburile clasice au o greutate de 10 - 30 de grame, o formă ușor piramidală, margini teșite, astfel încât cubul să poată cădea din matriță cu ușurință.

Dimensiunile cuburilor de gheață

În funcție de model, pot exista moduri diferite pentru ajustarea dimensiunii cuburilor. De obicei, aceste mărimi sunt setate automat: de pe panoul de control al echipamentului de fabricat gheață utilizatorul poate să aleagă, dacă vrea cuburi cu grosime mai mare sau mai mică. Cu toate acestea, experiența arată că în multe cazuri, grosimea unui cub de gheață este influențată nu atât de alegerea unei dimensiuni sau a alteia, cât mai ales de temperatura apei utilizate.

Transparența cuburilor de gheață

Se crede că transparența gheții indică puritatea apei din care este făcută. De fapt, aceasta este influențată și de conținutul de oxigen și de diverse săruri minerale din apă, de regimul de îngheț, precum și de alți factori. Oricum ar fi, cuburile de gheață clare arată categoric cu mult mai bine într-o băutură. Iar cuburile opace pot fi folosite mai degrabă pentru răcirea băuturilor alcoolice în găleți, frapiere etc.

Nevoia de cuburi de gheață


Cerința de cuburi de gheață este diferită pentru diferite tipuri de unități. Potrivit experților, în funcție de sezon, pentru fast-food necesarul este de 0,3 - 0,5 kg per client, pentru restaurantele cu o gamă completă de servicii de 1 kg și pentru baruri chiar mai mult, până la 1,3 - 1,5 kg. Știind acest lucru, este bine să se achiziționeze un aparat de fabricat gheață cu o capacitate totală cu circa un sfert mai mare, decât volumul estimat de produse și clienți pentru o unitate de timp dată.

Barurile și restaurantele folosesc de obicei mașini compacte de gheață răcite cu apă, deși o mașină de gheață răcită cu aer poate fi amplasată sub tejghea, dacă este disponibil spațiu în acest sens.

Pentru ventilație, distanța dintre mașina de fabricat cuburi de gheață și perete trebuie să fie de cel puțin 10 cm. Modelele staționare necesită o conexiune electrică și o alimentare cu apă. Dacă conexiunea la sistemul de alimentare cu apă nu este posibilă (de exemplu pentru alimentație), se folosesc aparate de fabricat gheață, în care apa îmbuteliată este turnată manual în buncăr.

Vrei și tu o mașină performantă de fabricat cuburi de gheață? O poți comanda de la TC Romania Crown Cool chiar acum!

Autor