Bucuresti

Cum alegem centrala pe peleți?

Cum alegem centrala pe peleți?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Apartine de
DWF
Vizualizari
73

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

De obicei, pe piața noastră găsești o gamă largă de centrale pe peleți, o gamă care îți pune la dispoziție modele de dispozitive termice cu cazan, care se caracterizează printr-un randament crescut, un consum optimizat de combustibil și cu preț accesibil. Majoritatea centralelor nu vor fi niște modele ieftine și accesibile cum ne-am dori cu toții, însă cu siguranță economia făcută în timp prin automatizare și folosirea peleților merită această investiție!

Indiferent de centrala pe peleți dorită, noi îți recomandăm o centrală care este dotată cu tehnologie de ultimă oră și care se potrivește oricărui spațiu locativ, putând fi achiziționată standard sau cu diferite pachete sau opțiuni (control Wi-Fi, ACM și altele). O centrală pe peleți poate fi cea mai bună variantă pentru tine și locuința ta, în urma unui calcul corect și a unei dimensionări potrivite!

Centrala pe peleți - randament ridicat, costuri minime


Centralele pe peleţi au un randament ridicat pentru producerea agentului termic în instalaţiile de încălzire centrală în case, în spații comerciale, birouri, hale de producție, service-uri și alte încăperi. Acestea sunt ecologice și asigură în exploatarea lor un grad de confort similar cu cel al centralelor pe combustibil gazos sau lichid, fiind echipate cu un sistem complet automatizat. Companiile producătoare și distribuitoare își propun, astfel, să vă ofere cea mai inovativă și mai performantă soluție de încălzire folosind o centrală pe peleți sau chiar și un termoșemineu când este nevoie. Acest tip de centrale asigură pe deplin un confort sporit și foarte asemănător cu cel centralelor pe combustibil gazos sau lichid, deoarece funcţionarea lor este sigură și automatizată în întregime.

Cu ce se diferențiază pe piață acest tip de centrale?


Ele se diferențiază prin câteva mici detalii care fac diferența și care ne vor asigura confortul termic de care avem nevoie în locuință sau în spațiul comercial pe care-l administrăm.

Avem pentru tine mai multe motive pentru care să alegi o centrală pe peleți:

  • Panourile de comandă digitale cu care sunt echipate majoritatea „cazanelor pe peleți” sunt inteligente şi uşoare de utilizat. Centrala asigură necesarul de căldură la un consum minim de peleți, alături de un randament de peste 90% datorită construcției inovative a acesteia. În același timp, automatizarea asigură și ea o funcţionare sigură și precisă a centralei pe peleți.
  • Fiind realizate în mod automat, alimentarea și aprinderea peleților sunt două procese care se realizează într-un buncăr cu dimensiuni generoase. Capacitatea acestui buncăr diferă de la un model de centrală la altul. Autonomia de funcționează este direct proporțională cu dimensiunea acestui buncăr și poate fi cuprinsă între 2 și 5 zile.
  • Peleții sunt alcătuiți din materiale biologice care sunt ușor degradabile, deci prietenoase cu mediul înconjurător. Peleții au la bază restul lemnoase și rumeguș. La fel ca în cazul PAL-ului sau a MDF-ului, aceste resturi sunt comprimate până în momentul în care ajung la densitatea dorită. Pentru că sunt foarte uscați, acești peleți vor arde cu ușurință în cazanul centralei și vor elibera o cantitate mare de căldură.
  • Nivelul de confort din locuință va fi crescut imediat după ce acest cazan este pus la treabă. Peleții ard uniform și nu produc mizerie în camera tehnică. Mai mult decât atât, nu este necesar ca asupra acestora să fie făcute lucrări de mărunțire, tăiere sau alte astfel de procese.
  • Costuri semnificativ mai mici. O astfel de centrală poate avea un preț mai mare de achiziție, dar costurile de întreținere și de încălzire a acestui sistem sunt incomparabile cu vreun alt model de centrală. Pe termen lung, fiecare proprietar de locuință care a ales această soluție de încălzire își va recupera investiția și va putea să-și asigure confortul termic cu sume mult mai mici decât în cazul altor tipuri de centrale.