Bucuresti

Cum alegi glafurile ferestrelor în funcție de decorul încăperii

Cum alegi glafurile ferestrelor în funcție de decorul încăperii

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
189

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În designul interior, fiecare element estetic cântărește extrem de mult. Alegerea unor materiale, culori sau texturi nepotrivite poate ruina aspectul general al întregii încăperi. De aceea, chiar și cele mai mici detalii contează.Printre aceste detalii esențiale se numără și glafurile, mai exact pervazele din interiorul casei. Acestea fac trecerea de la sticla geamului la zidărie și, pe lângă factorul estetic, au și un rol important în izolarea termică și stoparea infiltrării apei.

Dacă vrei să cumperi glafuri și nu știi de ce să ții cont atunci când alegi produsele, citește informațiile de mai jos. Te vor ajuta să iei decizia corectă, fără îndoială!

1. Alegerea materialului

Primul element la care trebuie să te gândești este materialul. Acesta poate varia foarte mult, de la lemn natural și PVC, până la marmură sau granit. Pe piață există nenumărate variante, ceea ce îți poate îngreuna decizia. Dacă vrei să fii sigur că faci alegerea cea mai bună, ține cont de stilul fiecărei camere. Astfel vei reuși să conturezi un look unitar și coerent.

De exemplu, dacă ai un living rustic, cu accente vintage și mobilier din lemn, alege glafuri tot din lemn. Cumpără pervaze în aceleași tonuri cu mobilierul și decorează-le cu plante naturale sau vaze cu flori. Dacă stilul camerei tale este minimalist, scandinav, optează pentru glafuri din PVC, albe sau negre, pe care să le lași cât se poate de libere. Le poți accentua printr-o ghirlandă luminoasă sau câteva reviste și viniluri, poziționate strategic.

În cazul unui living elegant și luxos, poți opta pentru glafuri din granit sau marmură. Acestea completează aspectul masiv al mobilierului și creează un look glam. Lasă-le libere sau pune câteva lumânări parfumate și decorațiuni vintage.

2. Alegerea culorii

Pe lângă material, nuanța glafurilor este și ea esențială. Atunci când este aleasă greșit, ea poate dezechilibra chiar și cel mai atent amenajat living. În schimb, când culoarea glafurilor este selectată corect, pervazul poate îmbunătăți instantaneu aspectul total al camerei. Acestea fiind spuse, dacă este vorba despre o cameră decorată în nuanțe neutre, respectă schema de culori și optează pentru glafuri crem, albe, negre sau în nuanțe de gri, în funcție de tonurile folosite în restul încăperii.

Dacă ai o cameră stylish, vintage sau sofisticată, alege ca glafurile să aibă nuanțe intense de maro, maro roșcat sau închis, în funcție de lemnul din care este fabricat mobilierul. În cazul unei camere moderne și casual, poți îndrăzni mai mult și poți opta pentru glafuri în culori de accent. De exemplu, dacă sufrageria ta este decorată în trei culori, dintre care una tare, o poți folosi pe aceea și în cazul glafurilor de PVC. Orice nuanță ai alege, urmărește ca glafurile să mărească vizual spațiul și să se integreze perfect în designul interior al camerei.

3. Alegerea lățimii

Acest aspect poate ține de preferințele și nevoile tale, însă ar fi indicat să ții cont de câteva reguli simple. Dacă geamul este situat la o înălțime mai mare și ferestrele sunt suficient de late, poți alege glafuri ceva mai groase, pe care să pui ghivece cu plante decorative sau alte accesorii de interior. De asemenea, dacă pervazul este generos, dar situat la o înălțime mică, poți transforma un glaf într-o zonă de relaxare sau destinată cititului. Nu trebuie decât să alegi glafuri late și rezistente, pe care să le accesorizezi cu pernuțe colorate sau pături din fibre naturale.

În schimb, dacă vorbim despre o cameră mai puțin spațioasă, glafurile late vor ocupa mult spațiu vizual și vor încărca suplimentar. În acest caz, alege glafuri subțiri și subtile, lăsându-le libere, pentru a augmenta vizual spațiul și pentru a permite luminii naturale să pătrundă în încăpere. Nu în ultimul rând, înainte să cumperi glafurile pentru camera ta, asigură-te că ai efectuat măsurători clare. Astfel, vei putea monta cu ușurință piesele, încăperea va fi bine izolată, iar aspectul final va fi unul finisat perfect!

Sursa foto: piatraonline.ro/trepte-blaturi-glafuri