Bucuresti

Cum alegi mobilierul de baie, în funcție de mărimea încăperii

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
422

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Urmează să îți amenajezi baia și nu știi cum să alegi mobilierul perfect? Deși multe aspecte țin de preferințele personale, anumite lucruri trebuie să fie alese în funcție de câteva criterii obiective. Unul dintre aceste criterii este spațiul disponibil în baie. Indiferent cât de mică sau mare este încăperea, poți profita la maximum de dimensiunile sale, păstrând un aspect armonios, modern și echilibrat.

Iată cum să alegi fiecare piesă de mobilier în funcție de dimensiunile băii tale!

1. Dulapurile

Dulapurile tradiționale, cu uși și rafturi, reprezintă alegerea standard pentru mobilierul din baie. Dacă vrei să investești în astfel de produse, ai la dispoziție două categorii principale.

  • Mobilierul suspendat

Acest tip de mobilier teajută enorm să economisești spațiu în baie. Totuși, chiar dacă dulapul va fi prins în perete, ai grijă la proporții. Dacă baia ta este mică, iar restul obiectelor (cadă, toaletă, bideu etc.) sunt minimaliste, cumpără un dulap suspendat de dimensiuni medii, care să nu întrerupă, într-un mod inestetic, proporțiile.

  • Mobilierul la nivelul podelei

Această categorie este foarte largă. Poți opta pentru un corp de mobilier așezat sub chiuvetă, care să mascheze țevile, dar care să ofere și un spațiu minim de depozitare. Această soluție este potrivită băilor mici, ca să profiți de orice soluție multifuncțională. Dacă ai ceva mai mult loc la dispoziție, alege un dulap vertical, înalt, cu mai multe rafturi. Astfel, vei economisi spațiu în plan orizontal și vei profita de înălțimea băii. În cazul în care spațiul nu reprezintă o problemă în baia ta, poți alege un dulap mai lat, încastrat în blatul pe care stă așezată chiuveta. Așa, vei avea la dispoziție un loc generos pentru depozitare, pe care îl poți organiza cu ajutorul cutiilor, suporturilor și accesoriilor suplimentare.

2. Suporturile pentru produse de îngrijire

Suporturile suspendate reprezintă o soluție ingenioasă, mai ales pentru băile de mici dimensiuni. Dacă spațiul nu îți permite un dulap încăpător, optează pentru unul mic și două sau trei suporturi. Acestea pot fi montate în zona de duș, pentru a avea acces mai ușor la săpun, șampon, balsam și alte produse esențiale, dar și pe perete, în altă parte a băii, pentru cosmetice și alte accesorii.

În aceeași categorie intră și rafturile, etajerele și polițele, pe care poți așeza diverse obiecte utile, pe care le folosești zi de zi. Indiferent de designul pe care îl ai în plan, poți cumpăra mobilier pentru baie de la FAVI.ro, care-ți oferă o gamă variată de opțiuni.

3. Sertarele

Pe lângă elementele de mai sus, poți integra în baie și mobilier cu sertare. Acesta poate fi fix sau mobil. Dacă ai o baie mica, alege o singură piesă de mobilier: dulap sau corp cu sertare, în funcție de preferințele tale. De asemenea, evită poziționarea unui corp masiv într-o baie de dimensiuni reduse, pentru că încăperea va fi micșorată vizual și vei crea un efect de înghesuială și dezordine.

4. Alegerea oglinzii potrivite

Pe lângă mobilierul propriu-zis, în orice baie trebuie să fie și o oglindă. Aceasta poate juca un rol cheie în design. Ea poate mări sau micșora spațiul, din punct de vedere vizual, în funcție de modul în care este amplasată, de forma și de dimensiunea ei. Dacă ai o baie încăpătoare, alege o oglindă pe măsură, dreptunghiulară, așezată de-a lungul peretelui. Vei crea un design modern și chic.

Dacă ai o baie mică, optează pentru o oglindă rotundă, ovală sau dreptunghiulară, dar păstrează o proporție corectă. Nu opta pentru o oglindă foarte mică, ci pentru una medie, care va reflecta lumina și va face spațiul să pară mai mare.

Nu în ultimul rând, înainte să cumperi orice piesă de mobilier, fă un plan concret și gândește-te la modul în care corpurile de mobilă vor arăta împreună, alături de celelalte obiecte din baie. Astfel, vei construi un design echilibrat și modern. Te poți inspira de aici: https://favi.ro/produse/categorie/bai-si-toalete pentru amenajarea unei băi de vis.

Sursa foto: unsplash.com/photos/yb9b2wbhxG4, favi.ro