Bucuresti

Cum alegi o lenjerie de pat potrivită pentru iarnă

Cum alegi o lenjerie de pat potrivită pentru iarnă

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
81

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Multe persoane folosesc același tip de lenjerie de pat, indiferent de anotimp. Cu toate acestea, lenjeria de pat trebuie să fie purtată în funcție de sezon. Explicația este foarte simplă, temperatura din casă este diferită vara față de iarnă. Vara aveți nevoie de lenjerii din materiale răcoroase, în care să nu transpirați. Pentru perioada de iarnă aveți nevoie de lenjerii care sunt făcute din materiale călduroase. În acest articol explicăm care sunt materialele cele mai recomandate pentru lenjeria de pat în vremea sezonului rece.

Care sunt materialele cele mai indicate pentru lenjeriile de pat de iarnă

Întotdeauna când alegem o lenjerie de pat ne uităm în primul rând la model, culori, preț și facem alegerea în funcție de preferințele personale. Nu dăm întotdeauna atenție la materialul din care este făcută lenjeria, deși ar trebui. Materialele cele mai bune din care ar trebui să fie făcută lenjeria de pat pe perioada iernii sunt următoarele:

Flanel

Lenjeriile din flanel sunt călduroase, plăcute la atingere și, ceea ce este foarte important, lasă pielea să respire. Există foarte multe tipuri de așternuturi de pat din flanel, în culori și modele diferite. Flanelul are numeroase calități:

 • este plăcut la atingere, ceea ce îl face un material foarte bun pentru copii
 • reține căldura
 • are o rezistență ridicată
 • lasă pielea să respire
 • este rezistent la uzură
 • este ușor de îngrijit
 • este un material care nu provoacă alergii sau iritații ale pielii.

Bumbac

Bumbacul este un material organic, adică nu conține compuși sintetici. Tocmai din acest motiv este recomandat mai ales pentru lenjerii de pat, haine, lenjerie intimă, prosoape. Este un material renumit pentru calitățile sale:

 • este plăcut la atingere
 • este rezistent
 • este durabil
 • este o țesătură care respiră.

Bumbacul este un material foarte bun pentru că absoarbe umezeala și menține căldura.

Există multe tipuri de țesături de bumbac. Când vine vorba despre lenjerii de pat din bumbac pentru sezonul rece atunci există două variante pe care ar trebui să le aveți în vedere:

 • bumbacul ranforce: este mai fin decât bumbacul obișnuit, dar care are o densitate a materialului mai mare, ceea ce îl face mai rezistent. Materialul din bumbac menține căldura și mai are un avantaj, lenjeria de pat este ușor de întreținut. Există și un alt aspect interesant la bumbacul ranforce, nu intră la apă.
 • bumbacul satinat: este realizat printr-o procedură mai complexă. Firele sunt țesute într-un anume fel și sunt pieptănate astfel încât să se obțină un material lucios. Este recomandat pentru cazurile în care lenjeria de pat trebuie să arate bine. Bumbacul satinat este un tip de bumbac rezistent, durabil.
 • bumbacul finet: unii consideră că acest material este cel mai bun pentru lenjeriile de pat, pentru că el conține anumite zone create special pentru menținerea căldurii. Este un material care va face pe oricine să se simtă bine, chiar și pe perioada nopților friguroase.

Microfibră

Lenjeria de pat din microfibră este cea mai bună opțiune pentru persoanele care preferă o lenjerie de pat ușor de întreținut și călduroasă. Modelele și culorile sunt diferite și foarte atrăgătoare, de exemplu lenjeria de pat pufoasă din gama Cocolino. Un mare avantaj al materialului din care sunt realizate lenjeriile de pat Cocolino este acela că nu necesită vreo îngrijire specială. Aceste lenjerii de pat se spală foarte ușor la temperaturi scăzute (nu mai mari de 30 de grade Celsius), iar călcatul este opțional.

Atunci când alegeți lenjeria de pat pentru sezonul rece, este important să optați întotdeauna pentru o lenjerie dintr-un material în care vă simțiți bine, pentru că odihna este foarte importantă.

Sursa foto: shutterstock_1610303791.jpg