Bucuresti

Cum alegi scaunele și masa pentru living? 5 recomandări

Cum alegi scaunele și masa pentru living? 5 recomandări

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
167

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Scaunele și masa reprezintă mai mult decât piese de mobilier funcționale: trebuie să exprime atât preferințele tale, cât și să contribuie la crearea unei atmosfere plăcute și armonioase în camera de zi, pentru întreaga familie și musafiri. Iată cinci recomandări care să te inspire să le alegi pe cele adecvate locuinței tale:

1. Ține cont de stilul decorativ
De exemplu, pentru stilul modern, poți alege diverse modele de scaune pentru living, în culori vibrante, ce au structură metalică și sunt create din materiale precum catifea, care cucerește prin textura deosebită. În acest caz, masa poate fi albă sau din sticlă și metal, pentru a pune scaunele în valoare. Pentru stilul minimalist, optează pentru masă neagră, din lemn, sau din sticlă și metal, și scaune în nuanțe închise, precum albastru, negru, mov, de preferință, cu bază metalică. În cazul în care preferi stilul clasic, alege o masă maro, din lemn, la care să asortezi scaune în nuanțe calde, în nuanțe precum galben sau roz, vișiniu, bej, verde, care au structura confecționată din lemn.

2. Măsoară cu atenție spațiul
Evident, un spațiu generos necesită o masă de mari dimensiuni și multe scaune - numărul acestora depinde de cât de amplă este masa. Realizează cu atenție măsurătorile și gândește-te unde dorești să amplasezi masa, iar în funcție de ea vei așeza și scaunele. Pentru un spațiu redus, masa potrivită este cea extensibilă, care îți oferă libertate de mișcare prin cameră atunci când nu ai musafiri, dar care, la nevoie, îți este de ajutor și se extinde. În privința scaunelor, alege unele ce se pot depozita cu ușurință unul deasupra celuilalt sau poți opta pentru cele pliabile, care, la rândul lor, te vor sprijini în a fructifica spațiul disponibil.

3. Ia în calcul copiii
Dacă ai copii sau primești musafiri care vin cu copiii, este indicat să dispui și de câteva scaune reglabile. Acestea le vor fi foarte utile celor mici - în lipsa lor, nu vor sta confortabil la masă. Scaunele care pot fi reglabile reprezintă o soluție extrem de practică, deoarece le pot folosi și adulții. Astfel, este o idee inspirată să iei în calcul achiziționarea acestor piese de mobilier. Masa, în acest caz, poate fi cum dorești, deoarece scaunele se vor mări sau micșora în funcție de înălțimea ei.

4. Acordă atenție configurației livingului
În cazul în care livingul este de tip open space cu bucătăria, poți opta pentru scaune de bar pe care să le așezi la insulă. Acestea au o înălțime mai mare, pentru a se potrivi cu cea a insulei. Scaunele de bar sunt adecvate și dacă optezi pentru o masă înaltă. Atunci când livingul este separat de bucătărie, poți alege scaune de dimensiuni clasice. De asemenea, dacă în living există o zonă în care ai amenajat biroul, scaunul trebuie să fie specific, pentru a îți oferi susținere corectă a coloanei și confort sporit.

5. Asortează scaunele și masa cu alte piese de mobilier
Pentru a obține un aspect unitar, caută să alegi structuri care să se asemene. Este o idee inspirată ca scaunele și masa să se asorteze cu celelalte piese de mobilier din living, cum ar fi canapeaua, biblioteca sau alte suporturi ce au rafturi. Recomandarea cu privire la asortarea pieselor de mobilier este valabilă în cazul multor stiluri de amenajare. De pildă, chiar dacă optezi pentru scaune de forme diferite, pentru diversitate, este indicat să aibă același tip de structură, pentru a păstra un element care să le integreze: scaunele pot fi cu structură din lemn, asemnea bibliotecii.

Bucură-te de momente memorabile alături de cei dragi în living, stând confortabil la masă pe scaune de calitate! Alege în funcție de preferințele tale, dar ține cont și de recomandările noastre, întrucât îți vor fi de ajutor atât pentru a le integra în stilul decorativ, cât și pentru a te plia mai ușor pe necesitățile familiei tale.

Sursă foto: shutterstock.com